SESTRI JE DRAŽE BILO DA ME SE ODREKNE, NEGO DA MI VRATI 700 MARAKA, NI GROBOVI JOJ NISU SVETI: Gordanina šok ispovest

Ispovest žene koje se sestra odrekla zbog duga, koji nije htela da joj vrati, krije emotivne detalje.

Porodica
SESTRI JE DRAŽE BILO DA ME SE ODREKNE, NEGO DA MI VRATI 700 MARAKA, NI GROBOVI JOJ NISU SVETI: Gordanina šok ispovest
Foto: Shutterstock / Ilustracija

70-godišnja Gordana, požalila se na deset godina stariju sestru, sa kojom je ušla u veliki sukob oko novčanih dugovanja.

"Svojevremeno sam sestri posudila 700 nemačkih maraka. Bilo me sramota tražiti je da mi vrati dug, ali sada sam upala u velike finansijske probleme pa sam joj rekla da je došlo vreme da mi se oduži. Napominjem da mi je i suprug ove godine progovarao zbog toga što ne insistiram da mi vrati taj novac", rekla je Gordana za Moje vrijeme.

žena, Devojka
foto: Shutterstock

Potom je objasnila da su nakon pitanja o povratu dugu krenuli nesnosni problemi, a sestra joj se više uopšte ne želi javiti na telefon i spor ne mogu mirno rešavati dijalogom.

"Sestra živi u drugom gradu i ne javlja se više na telefon. Sada su na scenu stupile njene dve ćerke. One ne žele ni čuti za vraćanje duga, izmislile su priču da sam ja taj novac sestri poklonila, i još kažu ‘od srca’. Vređaju i mene i moju porodicu i nazivaju nas kojekakvim imenima", doznajemo od očajne gospođe Gordane.

Prisvojile i roditeljski grob

"Prevarom su na sebe prepisale i roditeljski grob, bez ostavinske rasprave. Govore da je dug koji tražim ‘sića’, ali kad tražim povrat, onda ne daju. Žao mi je što imam takvu sestru i što je dopustila da nene ćerke tako postupaju. I one su već odrasle osobe, jedna je blizu 60 godina, a druga ima pedeset. Obe su školovane, jedna radi u državnoj ustanovi, a druga u banci. Nikad nisam ni pomišljala da ću tako nešto strašno doživeti od svojih bližnjih."

"Nije se u narodu bez veze govorilo: Sa svojima nemaj nikakvog ozbiljnog posla, s njima samo možeš pojesti i popiti. To je istina, jer ja sam danas jedna prevarena i razočarana sestra", zaključila je Gordana.

(Stil/ Moje vrijeme)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs