MAJKA OSTAVILA JEDNOGODIŠNJEG SINA DA UMRE, A ONDA JE URADILA NEŠTO JOŠ UŽASNIJE: Za sve je dobila sramnu kaznu zatvora

Stejsi Dejvis završila je u zatvoru nakon što je njen sin preminuo usled zanemarivanja, a onda je uradila nešto još gore.

Porodica
Autor:
MAJKA OSTAVILA JEDNOGODIŠNJEG SINA DA UMRE, A ONDA JE URADILA NEŠTO JOŠ UŽASNIJE: Za sve je dobila sramnu kaznu zatvora
Majka ostavila dete da umre pa uradila nešto još užasnije, Foto: Daniel Webb / SWNS / SWNS / Profimedia

Stesji Dejvis (35) je završila u zatvoru nakon što je kod kuće ostavila jednogodišnjeg sina Itana Dejvisa sa prelomom lobanje od 15 centimetara u prostoriji sa zatvorenim prozorima u kojoj je bilo 27 stepeni Celzijusa, nakon čega je preminuo.

Dok je dečak bio sam u sobi, ona je prala auto i išla u kupovinu.

Beba je umrla u junu 2018, a ubrzo nakon toga Stejsi je na Fejsbuku prodavala odeću svog preminulog sina. Prodala je njegovu kasicu za novac za samo 5 funti - nešto što bi većina ožalošćenih roditelja cenila.

Ona je takođe stavila na prodaju odeću za bebe uzrasta od 3 do 6 meseci, kao i odeću za novorođenčad.

Stejsi Dejvis prodavala je odeću svog preminulog sina
Stejsi Dejvis prodavala je odeću svog preminulog sina foto: Wiltshire Police / SWNS / SWNS / Profimedia

Dejvisova se krajem novembra pojavila na sudu u Solsberiju na izricanju presude, pošto je ranije priznala krivicu za krivično delo okrutnosti prema deci. Osuđena je 1. decembra 2022. na dve godine zatvora.

U policijskom razgovoru, Dejvisova je detektivima rekla da je njen sin pao na pod i udario se u glavu, a uprkos otoku, modricama i očiglednim povredama, nije ga odvela u bolnicu.

Tužilac Sajmon Džons je rekao: „Svaki razuman roditelj bi primetio da sa detetom nešto nije u redu i zatražio medicinsku pomoć za svoje dete"

Forenzički istražitelj Nikola Anderson je takođe otkrio da je u Itanovoj kosi bilo visokog nivoa kanabisa, a sumnja se da je majka konzumirala opojnu drogu u bližini svog sina.

Mark Ešli, advokat koji je zastupao Dejvisovu, tvrdio je da je njen slučaj "klasičan primer postnatalne depresije". Ešli je takođe dodao da je Dejvis imala problema sa finansijama i da se bori da se poveže sa Itanom.

Itanov otac Luk Turvi pozdravio je kaznu svoje bivše žene.

- Dakle, duge četiri i po godine su danas konačno završene, Stejsi Dejvis je otišla u zatvor na dve godine zbog okrutnosti i zanemarivanja mog sina Itana. Moja porodica i ja smo izuzetno emotivni i srećni što je dobila ono što je zaslužila. A za svakoga ko ju je podržao i založio se za nju, nadam se da se sada oseća loše zbog toga i nadam se da se stide sebe, jer ona je zlostavljač dece i platila je cenu odlaskom u zatvor - stoji u njegovoj izjavi koju je okačio na Fejsbuk.

Stejsi je osuđena na dve godine zatvora
Stejsi je osuđena na dve godine zatvora foto: Daniel Webb / SWNS / SWNS / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs