Neverovatna priča

MAJKA GA OSTAVILA U PORODILIŠTU GOVOREĆI DA JE RODILA ČUDOVIŠTE: Danas je ovaj čovek srećniji nego ikad! (FOTO)

Džono Lankaster je rođen sa Tričer Kolinsovim sindromom, tačnije – bez nekih kostiju lica, što je prouzrokovalo deformitete i oslabljen sluh.

Porodica
Autor:
MAJKA GA OSTAVILA U PORODILIŠTU GOVOREĆI DA JE RODILA ČUDOVIŠTE: Danas je ovaj čovek srećniji nego ikad! (FOTO)
Foto: Profimedia

Znate onu našu staru poslovicu: Majko rodi me srećnog, pa me baci na smetlište? E upravo se to desilo ovom čoveku - sreća je pobedila.

Majka je rekla da ne oseća povezanost sa “takvom bebom” i ostavila je Džona u porodilištu, svega 36 sati po rođenju. Pošto niko nije dolazilo po dete, ono je odvedeno u sirotište, ali njegov život danas izgleda potpuno drugačije.

Većini dece koja pate od ovog sindroma potrebno je preko 70 operacija kako bi iole normalno živeli, tako da Džono smatra sebe pravim srećnikom. Kako je više puta izjavio za medije, on ne vidi sebe kako ide na operacije samo da bi se prolepšao.

Džono Lankaster je detinjstvo proveo po hraniteljskim porodicima i u sirotištu. Nakon par godina, jedna žena je odlučila da ga usvoji. Ali to nije pomoglo da dečak prihvati sebe i svoje lice.

Tek sa 19 godina, konačno je smogao snage da zavoli sebe zahvaljujući ljubavi i podršci porodice i prijatelja.

- Moja mama je neverovatno nadljudsko biće sa najvećim srcem i uvek je tu za mene. Imam divne prijatelje i veliku podršku. Nikad nisu prestajali da me voli i da mi pružaju podršku -rekao je Džono jednom prilikom.

Džono je danas odrastao, zreo čovek koji pokušava da vodi normalan život. Ipak, kada je pronašao biološke roditelje preko detektivske agencije, stao je na još jednu životnu prekretnicu.

– Moji roditelji i dalje ne žele da me vide. Ali moj stav se menja i to je ono što je snažno. Ne bih menjao ništa. Sa pravim stavom, možete da postignete sve što želite – kaže Džono.

Ovaj neverovatni čovek je stvorio sebi život kakav se samo poželeti može: okružio se velikim brojem prijatelja koji tvrde da je on uvek spreman da pomogne u teškim periodima života.

Džono je srodnu dušu našao u svojoj najboljoj prijateljici sa kojom se venčao i koja mu je rodila dvoje dece: sina i kćerku. Sin je potopuno zdrav, dok je na žalost, druga beba stigla sa istom bolešću koju ima i Džono. Međutim, roditelji su sigurni da će to dete imati srećan i dug život jer će oni uvek stajati uz njega.

2017. godine, Džono je, zajedno sa dvojicom svojih najboljih prijatelja, osnovao dobrotvornu organizaciju Love Me Love My Face – koja nudi podršku onima koji žive sa facijalnim razlikama širom sveta, kao i pomoć u medicinskim potrepštinama i operacijama.

On je danas jedna veoma srećna i zadovoljna osoba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs