ŽELIMO DA ČUJEMO VAŠE ISKRENO MIŠLJENJE

MUŽ BEBI HTEO DA DA IME PO SVOJOJ MAJCI, ŽENA REKLA NE: Šta biste vi uradili na njegovom mestu?

Ko je po vašem mišljenju u pravu?

Porodica
Autor:
MUŽ BEBI HTEO DA DA IME PO SVOJOJ MAJCI, ŽENA REKLA NE: Šta biste vi uradili na njegovom mestu?
Foto: Shuterstock

Iako bi najlepši posao za roditelje trebalo da bude biranje imena za dete, ponekad to se pretvori u pravu agoniju. Naročito ako ni jedna strana nije spremna na kompromis. Upravo ovako nešto se desilo jednoj mami koja je na Reddit forumu ispričala svoje iskustvo.

Naime, njoj suprug joj i dan danas prebacuje jer detetu nije dala ime koje je on želeo. Iako je često slučaj da se na kraju parovi nekako slože oko imena, ovde to nije bio slučaj.

Ova mama je sama odabrala ime, a nakon toga otišla, bez znanja supruga i to ime i prijavila. Sada je on ljut jer ga je dovela pred svršen čin.

Ona je objasnila da je suprug želeo da dete nosi ime njegove pokojne majke, koja je preminulaa nekoliko godina ranije. Ipak, ona je to odmah odbila uz obrazloženje da je ime staromodno i za "babe.

Predložila je da ime njegove majke dodaju kao srednje ime devojčice. Cela trudnoća je protekla u raspravama oko ove teme.

METODA KOJOM JEVREJI VASPITAVAJU DECU SMATRA SE NAJBOLJOM NA SVETU: Samo ovako ćete odgajiti mentalno jako dete!

Majka i ćerka
foto: Shutterstock

"Kad smo čekali naše prvo dete, razmišljali smo o imenima. Njegova majka je umrla nekoliko godina pre toga. Saznali smo da čekamo devojčicu, a iako sam njegovu mamu jako volela, to ime mi je zvučalo baš za "bake". Rekla sam mu da shvatam sentimentalnu vrednost tog imena, ali da mi se ono ne sviđa kao ime za našu ćerku. Predložila sam da to bude srednje ime u nameri kompromisa, ali on se ljutio i nije pristao. Koje god sam ime ja predložila, od klasičnih do modernih, pa čak i nadimak njegove majke, odbio je - nije to bilo ono koje je on želeo."

"Na kraju sam sama otišla i prijavila ime Lili, ono koje se meni dopada. Iako je pobesneo, morao je da se pomiri sa činjenicom. Pitala sam ga kako je to drugačije od onog što je on meni radio tokom trudnoće. Dok su mi "divljali" hormoni, on je stalno započinjao raspravu i dovodio do ivice suza. E sad vi meni recite, ko je u ovoj situaciji gad?", napisala je ona.

A, mi pitamo vas. Šta biste vi uradili da ste na mestu ovog oca? I koje tu, na kraju u pravu?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs