Iskreno

Peglanje mi neće dosaditi ni za milion života: Evo zašto!

Ja sam onaj tip žene koja sve radi kampanjski. Sve na mišiće, odmah, sve na gomili, pa se umorim, pa onda natenane odmaram. Tako je i sa peglanjem...

Porodica
Autor:
Peglanje mi neće dosaditi ni za milion života: Evo zašto!
Foto: Shutterstock

Danima sam u stanju da ne ispeglam nijednu jedinu stvar. U korpi se „taloži“ opran, izgužvan veš, dok ja u glavi čekam momenat kada je vreme da se to ispegla. A onda se jednostavno desi taj momenat i ja krenem da peglam sve: od veša, pa do zavesa! Zbog toga mi peglanje nije mrsko, a ni teško. Iz prostog razloga jer to radim kada mi se radi. Nema požurivanja.

Moja mama, koja pegla veš skoro svaki dan, često zna da se zgrozi od gomile veša u mojoj sobi. „Pa ovo nikad nećeš da ispeglaš. Već se sve presušilo, zgužvalo, nema šanse da se lepo ispegla,“ često mi govori. Ali ona ne zna koju mašinu ja imam.

Imam sreću da svoj veš peglam Tefal parnom stanicom Pro Express Ultimate Care GV9571 koja je pravo čudo od tehnike.

foto: Promo

Osim što pegla, ona i dezinfikuje veš. Spremna je da ispusti veliku količinu pare prilikom vertikalnog peglanja pa sa njom, kad god sam u prilici, dezinfikujem tapacirani nameštaj, zavese, sakoe i haljine.

Ova lagana parna stanica visokog pritiska 7,8 bara omogućava kraće vreme peglanja i uštedu i do 50% vremena, što je meni kao dar od Boga. Često znam „da na brzinu“ ispeglam košulju za muža ili pidžamicu za decu, kada je potrebno da se ispeglaju neophodne stvari.

I za nju ne postoji prepreka. Nema te tkanine koju ova parna stanica neće lepo da izravana bez obzira što je ta odeća danima stajala zgužvana u korpi za veš.

foto: Promo

Jer Pro Express Ultimate Care parna stanica ima bojler visokog pritiska sa kotinuiranim izlazom pare do 160g/min, dodatnim udarom pare od 550g/min koji predstavlja moćno oružje u borbi protiv gomila i gomila veša.

I još nešto, Tefal parna stanica ima keramičku grejnu ploču koja lako i brzo klizi po tkanini i nikad je nije potrebno čistiti jer se ona to obavlja - sama.

I zbog toga mi peglanje nikad neće dosaditi, sve dok u kući imam Tefal parnu stanicu!

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs