PROBAJTE

Spas za kišne dane: Evo kako da sami napravite nepromočivu obuću!

Potrebno vam je svega tri predmeta i malo strpljenja

Porodica
Autor:
Foto: Shuterstock

Trik garantuje da će vam noge ostati suve uprkos upornoj kiši. Sami napravite nepromočivu obuću umesto da bacate veliku količinu novca na nove čizme.

 

Potrebno vam je malo hartije, vosak i fen za kosu.

 

Prvi korak: Očistite obuću

 

Ako vam cipele nisu nove, očistite ih i pobrinite se da budu suve pre nego što pređete na sledeći korak.

 

Drugi korak: Nanesite vosak

 

Potreban vam je vosak, bilo kakav, kojim ćete istrljati cipele. Budite pažljivi kako biste voskom istrljali baš cele cipele, ne preskačite ni najmanje delove obuće.

 

Mama, da li bi htela da budeš mršava?

foto: Shuterstock

Treći korak: Osušite vosak

 

Obuću stavite na papir, a zatim uključite fen za kosu i usmerite toplotu ka obući. Vosak će se polako topiti, kako preko prelazite fenom.

 

Kada završite, ostavite da se obuća ohladi i obujte cipele, pa obratite pažnju da li vosak puca negde na prevojima dok hodate. Ako je naneti sloj voska dovoljno tanak, to ne bi trebalo da se dogodi. Ukoliko se ipak negde dešava da pukne, na tom delu ponovo sušite fenom, kako bi se malo istopio.

 

Održavanje

 

Nakon jednog nanošenja cipele trebalo bi da obuća bude nepromočiva čak i nekoliko meseci. U svakom slučaju, čim primetite da opet počinju da propuštaju vodu, ponovo nanesite vosak istom metodom.

 

Otac Longin je usvojio preko 400 dece: Jednom sam sahranio mladu ženu. Četvoro dece je ostalo da stoji iznad njenog groba. Napušteni! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...