Tužno

Dragan Bjelogrlić: Jedino pitanje moje ćerke na koje nisam imao odgovor!

Svaki roditelj zna da je jedna od najtežih stvari u životu ona kada vam rođeno dete postavi pitanje na koje nemate odgovor

Porodica 17.04.2019. - 12:39h Autor: Turning Points/ Nedeljnik
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Naš proslavljeni glumac, režiser, scenarista i producent Dragan Bjelogrlić je u kolumni za Turning Points napisao:

 

"Pored emotivnih ožiljaka koji će sigurno dugo, dugo zarastati, ostaće urezano i jedno pitanje – moje ćerke – na koje nisam imao odgovor.


U stalnim nastojanjima da je ubedim da pokuša da nađe razlog da ostane da živi u Srbiji, u jednom od mnogobrojnih razgovora, rekla mi je da joj ne smeta siromaštvo i činjenica da je teško da će Srbija ikad biti zemlja u kojoj će većina moći da živi normalno od svojih primanja.

 

Rekla mi je i da zna da Knez Mihailova neće nikad biti kao Kerntner štrase u Beču, Terazije kao Champs Elysees u Parizu, i da je za to baš briga. Lepi su i ovakvi. Izgovorila je mnogo toga lepog o nama, našoj zemlji i zašto bi volela da živi baš ovde, samo jedna stvar ju je mučila…

Da li siromaštvo neophodno prati i primitivizam? Da li je sveopšta degradacija vrednosti nezaobilazna posledica ekonomskog zaostajanja? Da li su ovde uvek primitivci "vodili kolo" a pristojni ljudi se sklanjali i pokušavali da izgrade svoj alternativni život?


Prevedeno na jezik mlade osobe: "Da li će i meni ceo život "seljačine" određivati šta je dobro a šta ne? Jesu li za njih već unapred rezervisani skupoceni automobili i luksuzni separei, a za ostali svet tramvaji, autobusi i zadimljeni bircuzi sa klekom i lozom? Da li je ta podela završena, tata?"

 

Svaki roditelj zna da je jedna od najtežih stvari u životu ona kada vam rođeno dete postavi pitanje na koje nemate odgovor."

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs