Pogled u prošlost iz daleke budućnosti

Nedelja mode u Njujorku: Drama u beloj sobi

Uvek drugačiji Tom Braun uspeo je da šokira, gotovo izludi publiku u Njujorku, insistirajući na ludilu koje moderno doba nosi
Moda
10:54h
Nedelja mode u Njujorku: Drama u beloj sobi
Foto: Reuters
1 / 10

Na Nedelji mode u Njujorku očekivano je pažnju skrenula kolekcija Toma Brauna (Thom Browne). Dizajner, čije kreacije obožava Mišel Obama (Michelle Obama) je predstavio spoj futurizma i daleke prošlosti.

Najpre je revija, održana u mermernoj, beloj sali kasnila, ali ne slučajno. Dizajner je želeo da napravi teatralnu atmosferu kako bi predstavio svoj pogled na ludilo svakodnevnice u kom žive Njujorčani.

Plastika i čipka, razmazan crveni ruž, poput onog koji je Hit Ledžer nosio u Mračnom vitezu, kosa nalik na belu šećernu vunu, stvorili su modernu iluziju, drugačiji pogled na svet. Kao što je jedan od posetilaca napisao na Tviteru: “Sve je izgledalo kao da smo u bolnici za mentalno obolele”.

Kako njujorška nedelja mode obiluje prêt-a-porter revijama, Braunove kreacije su američko viđenje visoke mode. Iako nadrealna, ne može se poreći da je kolekcija ženstvena i jedinstvena, van svih trendova i tendencija.

Pogledajte galeriju fotografija i zavirite u drugačiji svet mode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs