Modni saveti

Po poslednjoj modi sa ulica Pariza: Ovako se nose mantili ove sezone! (FOTO)

Današnja tema podstaknuta je nedavno završenom Nedeljom mode u Parizu.

Moda
Autor:
Po poslednjoj modi sa ulica Pariza: Ovako se nose mantili ove sezone! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mantili i kaputi na vezivanje dominirali su na ulicama ove metropole tokom prethodnih dana. Njegova prednost je u tome što, za razliku od klasičnog modela, ističe struk, te se uvek smatra ženstvenim i trendi. Stoga, ukoliko ovih dana želite da upotpunite svoja jesenja izdanja i podignete ih na jedan viši nivo, ovakav komad je sve što vam je potrebno. Zato vam u nastavku donosimo pregršt inspiracije na temu ovog jesenjeg klasika.

Kako da odaberete idealan model za vas?

Za početak, razmislite o materijalu od koga je sašiven, jer on je taj koji određuje kvalitet, ali i krajnji efekat. U ponudi su trenč mantili, kaputi od tvida, ali i klasični vuneni modeli. Kada je reč o kaišu, on može biti našiven, ili zaseban, što pruža više mogućnosti za stilizovanje. Ukoliko je od kože ili, pak, atraktivnog animal printa, može biti vrlo efektan detalj, mada naravno postoje i oni koji su u istoj boji kao sam mantil, odnosno kaput.

Kako da nosite mantil na vezivanje?

To prvenstveno zavisi od dužine mantila ili kaputa, pa ukoliko volite duže modele, birajte pantalone i visoke potpetice, koje izdužuju figuru. No, ukoliko je reč o nešto kraćoj varijanti, možete ga kombinovati sa haljinom ili midi suknjom. Pored toga, bitno je da odeća koju nosite ispod ovakvog mantila bude adekvatnog materijala i da vam lepo stoji. Naš predlog idealne kombinacije čine čizme nalik onim iz ʼ70-ih, sa geometrijskom štiklom, cigaret pantalone i bela muška košulja.

U galeriji koja sledi, pogledajte neke od najzanimljivijih kadrova zabeleženih u Parizu u kome je ovaj komad glavna zvezda, i pronađite inspiraciju za svoja šik jesenja izdanja.

1 / 3 Foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs