kerin roitfeld savetuje

8 koraka do stila: Ne samo što ćete uštedeti novac, nego ćete biti autentični - a to je najvažnije! (FOTO)

Kerin Roitfeld, jedna od najbolje odevenih žena danas, prava osoba kojoj se treba obratiti kada želite da budete autentični i prepoznatljivi. Ona savetuje kako da izgradite sopstveni stil, a njeni trikovi zlata su vredni…

Moda
Autor:
8 koraka do stila: Ne samo što ćete uštedeti novac, nego ćete biti autentični - a to je najvažnije! (FOTO)
Kerin Rojtfeld, Foto: Profimedia

Kako da izgradite sopstveni stil ova 65-godišnja Francuskinja otkrila je u vidu malih tajni male tajne kojih se pridržava kada je u pitanju odabir fashion komada.

Pogledajte šta ona preporučuje:

Ignorišite trendove

Ovaj savet ne samo što govori o vašem stilu već je i praktičan.

Trendovi dolaze i odlaze, ali samo klasika nikada ne izlazi iz mode. Na primer – birajte farmerke klasičnog kroja ili dezena umesto onih s aplikacijama jer ćete moći da ih nosite i kada popularnost tog dezena padne u zaborav. Oni koji robuju trendovima opet će morati u kupovinu.

Ne kopirajte kombinacije sa modnih pista

Nikada ne bih preporučila kopiranje bilo kog izdanja. To je nešto što ćete videti na svima i uskoro će vam i dosaditi, rekla je Kerin. Umesto toga prepustite se sopstvenom modnom instinktu i napravite kombinacije po svom ukusu.

Nikada ne možete imati previše crnih suknji

Kao i mnoge modne dive i Kerin ima svoj temelj za fashion kombinacije – reč je o crnoj suknji.

– Imam mnogo crnih suknji. Imam 20 verzija iste suknje. U većini slučajeva oblačim se isto

Upoznajte svoje telo

Sve se svodi na proporcije i siluetu. Mnogo puta u životu sam kupila nešto što sam kasnije zamenila zato što sam shvatila da mi nikako ne stoji onako kako sam htela. Kada znate svoj oblik tela, onda znate i kako da se obučete.

Na primer, zvoncare možda jesu trendi, ali niskim ženama ne laskaju, pa onda i ne morate trošiti novac na njih.

Ne bacajte odeću – prekrojite je

Kada prepravite staru odeći tako ćete joj udahnuti novi život. Od duge haljine napraviti kratku, promeniti izgled svoje suknje, prilagodite dužinu pantalona svojoj visini…

Roitfeld posebno voli da prepravlja odeću komercijalnih modnih brendova koja zbog masovne proizvodnje uglavnom ne pristaje njenoj figuri, ali i zato što mnogi od tih komada tako izgledaju drugačije i skuplje.

– Sve moram da promenim. Nikada nisam zadovoljna. Ili je predugo, ili prekratko, preširoko ili preusko.

Mešajte ženske i muške komade i imaćete kako biste izgradili modni stil

Zavirite u orman svog partnera i ukradite kožnu jaknu i spojite je sa svilenom košuljom. Takođe iz muškog ormara možete pozajmiti klasičnu košulju pa je kombinujte sa svojim omiljenim sakoom i farmerkama.

– Kada prestanemo da gledamo odeće kao žensku i mušku, otvara se prostor za zanimljive modne igre.

Nikada ne riskirajte sa skupim odevnim komadima

Kada su u pitanju skupi odevni komadi, kupujete one klasičnih modela s kojim ćete igrati na sigurno i koje ćete moći da nosite godinama. U redu je „flertovati sa trendovima“, ali ako često kupujete odeću koju na kraju nikada ne nosite, onda se ne isplati da rizikujete sa skupim modelima.

Kada ne znate šta da obučete, birajte ono u čemu se osećate udobno

– Ni ja nisam imuna na otvaranje ormara uz rečenicu: ‘Bože, nemam ništa da obučem!’ To se svima događa. Tada izvučete svu svoju odeću iz ormana, ali na kraju obučete nešto što znate da vam sigurno stoji. To su uvek isti kombinacije u kojima znate da izgledate lepo. Tada vam uglavno treba nešto u čemu će vam biti udobno, posebno ako se osećate umorno i loše – objašnjava Kerin.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs