PRAVILA DOBROG STILA

Modni vodič: Evo kako da nosite mini haljinu u zrelim godinama, a da ne izgledate jeftino! (FOTO)

Ko kaže i da su nakon 50-te mini haljine zabranjene. Uz nekolikko pravila i u zrelim godinama ovaj, uvek aktuelni, komad odeće može fenomenalno da izgleda

Moda
Autor: ,
Modni vodič: Evo kako da nosite mini haljinu u zrelim godinama, a da ne izgledate jeftino! (FOTO)
Foto: Shuterstock

U modi pravila više ne postoje, ograničenja su odavno srušena, ali se mali broj žena u zrelim godinama osmeli da obuče komad kakav je mini haljina.

Međutim, uz nekoliko saveta modnih stručnjaka u njemu ćete izgledati odlično bez obzira koliko ste svećica oduvali na rođendaskoj torti. Stilisti se slažu u jednom, ni jedna žena ne sme sebi da dopusti da izgeda vulgrano, ali uz pravilno kombinovanje svaki komad je prihvatljiv.

Kada je reč o mini haljinama, one su već decenijama aktuelne i kako se čini biće u trendu još dugo. Evo kako da ih iskombinujete, a da pritom izgledate elegantno i damski:

1. Ako se odlučite za haljinu iznad kolena vodite računa da nije previše otvorena u gornjem delu. Dakle, duboki dekolte ne dolazi u obzir.

2. Birajte lepršave modele umesto uskih krojeva.

foto: Profimedia

3. Uvek nosite sako ili kardigan preko, kako bi ceo stajling izgledao izbalansirano i sofisticirano.

4. Umesto visokih potpetica izaberite patike koje će uneti ležernu notu u ceo stajling. U kombinaciji sa sportskom i ležernijom odećom, mini haljina će odlično izgledati.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs