Svečanost na beverli Hilsu

Gola ramena i leđa, duboki dekoltei i krv crvena: Dodela Zlatnog globusa (FOTO)

Crveni tepih na dodeli nagrada Zlatni Globus ove godine je je bio prepun upečatljivih toaleta, a u eleganciju se nimalo bojažljivo uvukla erotičnost u vidu providnih materijala, čipke, dubokih šliceva i dekoltea
Moda
04:42h Autor:
Gola ramena i leđa, duboki dekoltei i krv crvena: Dodela Zlatnog globusa (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 38 Foto: Reuters

Smele crvene, blistave metalik boje i cvetni dezeni razlili su se crvenim tepihom na sinoćnjoj dodeli Zlatnih globusa.

Nijanse crvene,

koju zvezde povremeno izbegavaju da se ne bi stopile sa crvenim tepihom, predstavljene su u različitim siluetama. Ejmi Adams, koja je dobila Globus za ulogu u komediji "Američka prevara" nosila je Valentinovu haljinu u dve nijanse crvene sa dubokim izrezom - omaž modi 1970ih kada se i radnja fima dešava.

"Pomalo sam pod uticajem svog lika", rekla je ona.

Novajlija Lupita Njongo, koja je bila nominovana za najbolju sporednu ulogu u drami "12 godina ropstva" mogla je da dobije nagradu najbolje obučene budući da se na ceremoniji pojavila u jarko crvenoj haljini Ralfa Lorena, golih ramena i sa plašt rukavima.

Za smelu crvenu odlučile su se i Berenis Bežo, Džun Ksvib i Ema Votson koja je ponudila alternativu haljini - crvenu Kristijan Dior tuniku i pantalone.

Lena Dunam pojavila se sinoć u uskoj kanarinac žutoj haljini pokazavši pritom svoje tetovaže dok je Keri Vašington svoj trudnički stomak ponosno pokazala u beloj haljini sa dubokim izrezom i Balensijaginim bolerom.

Zui Dešanel, zvezda serije "Nova devojka", nosila je bledo zlatnu haljinu sa perlamaOskara de la Rente dok je Mišel Dokeri (Downton Abbey) nosila srebrnu i zlatnu haljinu sa perlama i bez bretela.

Helen Miren

je nosila svetlo zelenu šifonsku haljinu sa dezenom orhideje. Blede zlatne i srebrne iskakale su među blistavim crvenim tonovima.

Mila Kunis došla je u srebrnoj haljini Emilija Pučija, dok je Ana Gan nosila zlatnu haljinu Done Karan a Seli Hokins vintidž kremastu Diorovu haljinu sa perlama.

"Veoma sam impresioniran raznolikošću, manjkom trendova i pomalo nekonvencionalnim izborima za crveni tepih. Nijedna boja, oblik ili dizajner nisu dominirali", rekao je Rojtersu Hal Rubenstajn, urednik magazina In Stajl.

Dženifer Lorens,

koja je dobila Zlatni globus za sporednu ulogu u "Američkoj prevari" nosila je belu Diorovu haljinu bez bretela sa crnim pojasevima.

Australijska glumica Margo Robi iz "Vuka sa Vol strita" imala ukrojenu Gučijevu krem haljinu sa zelenim detaljima od kristala.

Dobitnica Globusa za žensku ulogu u Vudi Alenovom "Blue Jasmine" Kejt Blančet bila je u crnom, sa Armanijevom haljinom sa crnom čipkom, dok se zvezda serije "Dobra žena" Džulijana Mraguliz odlučila za haljinu sa V izrezom i zlatnim vezom.

Džulija Roberts ukombinovala je košulju sa belim rukavima sa crnom Dolče i Gabana haljinom dok je Alison Vilijams iz serije "Girls" nosila crno-belu haljinu Aleksandra Mekvina.

Rubinstajn je za najbolje obučene izdvojio Njongo"o, Robi i Vilijamsovu ali je ocenio da su se svi potrudili da se izdvoje ove godine. Ni muškarci nisu razočarali. Zvezda "Vuka sa Vol strita" i dobitnik Zlatnog Globusa Leonardo Dikaprio nosio je Armanijev smoking dok je Bredli Kuper imao Toma Forda.

Više toalta sa crvenog tepiha dodele Zlatnog Globusa pogledajte u galeriji ispod teksta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs