Održavanje zimske obuće

Evo kako možete da spasite čizme od oštećenja

Nema ništa ružnije od belih fleka na čizmama koje nastaju od soli na asfaltu, ali njih možete da rešite pomoću sirćeta. Čak i najnovije čizme nekada imaju izlizane delove, a tu vam može pomoći soda bikarbona
Moda
15:04h Autor:
Evo kako možete da spasite čizme od oštećenja
Foto: Thinkstock

Iako je ova zima neverovatno blaga, naš omiljeni komad obuće svakako su čizme u svim oblicima - visoke, niske, sa potpeticama, ravne.

Zbog vremenskih uslova čizme se brzo oštećuju, pa vam donosimo 4 neobična saveta kako da održavate vaše kožne mezimice.

1. Ogrebotine

Sigurni smo da čak i najmanja ogrebotina na čizmama može da vam zasmeta, ali postoji odličan način za rešavanje tog problema. Na meku krpu nanesite malo maslinovog ulja i dobro protrljajte izgrebani deo. Rezultati će vas oduševiti.

2. Fleke od soli

Nema ništa ružnije od belih fleka na čizmama koje nastaju od soli na asfaltu. Ove ružne mrlje najbolje ćete da uklonite pomoću sirćeta. U posudi pomešajte malo vode sa kašikom sirćeta, pa u smesu umočite krpicu kojom ćete da očistite čizme.

3. Ogrebotine na lakiranoj koži

Čak ni ovaj problem nije nerešiv. Umočite krpu u malo vazelina i lagano ga utrljajte na oštećeno mesto.

4. Izlizani delovi na kožnim čizmama

Čak i najnovije čizme mogu da imaju izlizane delove. To lako možete da rešite pomoću mešavine vode i sode bikarbone. Umočite krpu u vodu, pa u sodu bikarbonu i nežno protrljajte izlizane delove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs