bravo

Za nju ne postoje granice: Devojka sa Daunovim sindromom prošetala modele na Nedelji mode u Njujorku! (FOTO)

Od malena je maštala da bude model i glumica, a sada joj se ostvario san

Moda
12:04h Autor:
Za nju ne postoje granice: Devojka sa Daunovim sindromom prošetala modele na Nedelji mode u Njujorku! (FOTO)
Foto: Profimedia

U Njujorku se održava Nedelja mode, a Marin Avila (21) iz Španije je mlada devojka sa Daunovim sindromom kojoj se ispunio veliki san da prošeta modele.

Mlada devojka je učestvovala na reviji za američku dizajnerku Tališu Vajt na kojoj je promenila više kombinacija i večernjih haljina. Marian su iz publike bodrili roditelji i braća, a ona je svima pokazala da za nju "ne postoje granice".

Avila je rođena u Benidormu, gradu u istočnom delu Španije.

Počela Nedelja mode u Njujorku: Modna revija Tom Forda za proleće-leto 2018.

"Jako sam srećna i jako mi se sviđa pista. Htela sam da pokažem svetu da ne postoje granice", rekla je mlada manekenka za AP piše Indipendent.

Dizajnerka Tališa Vajt (25) dodala je kako je zvezda nene revije privukla pažnju vodećih modnih magazina i dizajnera posle nastupa.

"Ona je baš tražen supermodel. Jako mi je drago zbog nje. Sastaje se s Vogom, Harper's Bazarom. Odlazi u različite modne agencije i u razne šourumove", rek

je Vajt.

Nedelja mode u Njujorku: Najbolje obučene poznate žene

Inkluzivnost je bila tema njene kolekcije, koja se estetski temelji na svečanim toaletama. "Želim da pokažem različite tipove devojaka, od onih koje se takmiče na izborima za mis do modela u invalidskim kolicima, modela s Daunovim sindromom, modela koji su niski i nikad ne bi mogle raditi kao modeli. Sve su one moje 'it' devojke", zaključila je dizajnerka.

Nedelja mode u Njujorku: Aleksandar Vang kolekcija za proleće / leto 2017.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs