Povedite računa

Degutantno i nimalo damski: 7 najgorih grešaka u oblačenju koje žene prave tokom proleća i leta! (FOTO)

Poptuno narušavaju čak i najbolje zamišljenu odevnu kombinaciju

Moda
Autor:
Degutantno i nimalo damski: 7 najgorih grešaka u oblačenju koje žene prave tokom proleća i leta! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Kad dođe leto, svima nam se čini da je najlakše lepo se obući.

Topli meseci dozvoljavaju nam savršen izgled uz minimum truda, ali najvažnije je da ne pravite male, ali veoma česte greške, koje poptuno narušavaju čak i najbolje zamišljenu kombinaciju!

1. Providna odeća

Dozvoljena je jedino na plaži! Izuzetak može da bude samo prelepa, prozirna bluza sa divnim grudnjakom, uparena sa suptilnim donjim delom, i to isključivo za večernji izlazak.

Kraljica Ranija zablistala u najpoželjnijoj haljini sezone: Proslava Ramazana u Jordanu! (FOTO)

A post shared by BEBA GÖTTEL (@bebagottel) on

2. Donjem vešu je mesto ispod odeće

Letnje majice sa tankim bretelama, otvorenim leđima i veoma popularne bele majice zahtevaju nevidljiv grudnjak, bretele i deo sa zakopčavanjem, a ako ste pomislili na silikonske "nevidljive" bretele, bolje ih odmah zaboravite, ako ne želite da izgledate smešno i degutantno.

3. Letnja obuća

Kao što svečane haljine nisu nešto čemu je mesto na plaži, tako su japanke obuća namenjena isključivo baš pesku i vodi. Najbolji i najlepši izbor za leto su sandale, espadrile i mokasine. Što se tiče "letnjih" čizama, savet je da zaboravite da su ikada postojale.

Modno upozorenje: Otvorena obuća je samo za stopala sa savršenim pedikirom.

Odgovara svakoj figuri: Model kupaćeg kostima koji svakome stoji savršeno! (FOTO)

A post shared by @fashion.wicked on

4. Mini suknja i dekolte

Koliko god da je napolju toplo, nema razloga da bilo kuda idete polugoli. Ako želite da izgledate elegantno, pristojno i lepo, izaberite - ili noge, ili dekolte. Oboje ne dolaze u obzir.

5. Preuska odeća

Suviše tesna odeća sprečava cirkulaciju vazduha, pa ćete se mnogo više znojiti. A kada se odeća zalepi za telo, istaći će baš svaku manu. Široka odeća je u modi, pa bukvalno ne postoji nijedan jedini razlog da se utežete preko mere.

Modna inspiracija: 3 savršene letnje kombinacije u režiji Sijene Miler! (FOTO)

6. Svetlija šminka, nežniji parfem

Kad leto zakuca na vrata, ne treba samo da prilagodite odeću, već i šminku. Lagana tonirana krema ili puder lagane teksture uz malo olovke za oči i nežnog ruža sasvim su dovoljni tokom vrelih meseci. Zaboravite i na jake parfeme, a kada je napolju baš toplo, ne stavljajte ga uopšte, već koristite samo dezodorans.

7. Kako se nosi crna boja tokom leta?

Većina dama izbegava da nosi crnu odeću tokom leta, ali na ovo pravilo potpuno zaborave kada je reč o obući i torbama. Iako su uglavnom najlepši, crni modni dodaci veoma se teško uklapaju sa letnjom odećom, jer je ona obično svetlijih boja. Ako već želite da nosite crnu obuću, uklopite je sa crnom suknjom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs