Modni Oskar

Vodič kroz Met Galu 2018: Sve što treba da znate o najvećem modnom događaju u godini!

Prvi ponedeljak u maju svake godine rezervisan je za Met Galu

Moda
15:16h Autor:
Vodič kroz Met Galu 2018: Sve što treba da znate o najvećem modnom događaju u godini!
Foto: Profimedia

Reč je o najvećem modnom događaju u godini, poznatom i kao "modni Oskar", koji je osnovan davne 1948. godine i ove godine slavi 70. rođendan pa će i večeras na uobičajenoj lokaciji, tačnije u njujorškom muzeju Metropolitan, okupiti sve koji nešto znače u modi.

Svaka Met Gala ima i određenu temu, odnosno dres kog zvanice treba da se pridržavaju. Tema prošlogodišnje bila je inspirisana neobičnim modnim stilom dizajnerke Rei Kavakubo i njenog brenda Comme des Garçons, koju su najbolje pogodile Rijana i Keti Peri, a temu ovogodišnjeg bala mnogi strani mediji već su prozvali najkontroverznijom do sad.

U nastavku saznajte sve što trebate da znate o Met Gali 2018:

Met gala 2017: Održan čuveni bal u Njujorku

foto: Profimedia

Kada se odvija?

Kako smo spomenuli na početku, Met Gala se svake godine održava prvog ponedeljka u maju, što je ove godine 7. maja, odnosno danas. Zvezde će na crvenom tepihu početi okupljanje oko 19 sati prema lokalnom vremenu, odnosno u 1 ujutro prema našoj vremenskoj zoni.

Koja je tema?

Tema ovogodišnje Met Gale je "Nebeska tela: Moda i katolička mašta". U sklopu bala odvija se i izložba na kojoj će večeras biti predstavljeno oko 180 modnih komada koji spajaju modu i remek-dela religijske umetnosti.

Neki od potvrđenih dizajnera koji će večeras izložiti svoj rad su Dolče i Gabana, Kristofer Kejn, Džeremi Skot, Žan Pol Gotje, Šanel, Versaće i Valentino, kako navodi Harpers Bazar.

O njima je pričala Met gala: Pokazale su ono što nisu ni planirale!

foto: Profimedia

Izložba će uključiti i 40 vatikanskih odora i drugih predmeta od 15 različitih papa koji do sada nikada nisu napustili Vatikan.

Ko su voditelji?

Domaćice, odnosno voditeljke ovogodišnje Met Gale su Amal Kluni, Rijana i Donatela Versaće, pa njih tri sigurno možete očekivati večeras. Što se tiče ostalih zvanica, kao i svake godine, možete očekivati najpoznatija imena iz sveta mode i šoubiza, od dizajnera i manekenki, preko filmskih i muzičkih zvezda, pa sve do poznatih starleta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs