Nenadmašne

One su arapske boginje stila: O ovim ženama bruji čitav modni svet! (FOTO)

One su cenjene, moćne i neverovatno moderne. Odbacile su tradicionalni način oblačenja i postale modne ikone
Moda
13:52h Autor:
One su arapske boginje stila: O ovim ženama bruji čitav modni svet! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram/ Ameerahaltaweel0, Mayyaonline, Mozabintnasser

Saudijska princeza Dena Aljuhani Abdulaziz vlasnica je dva ekskluzivna butika D'NA u Rijadu i Dohi i potpuno je posvećena modi.

Modni stručnjaci Denu hvale zbog njenog prepoznatljivog i eklektičnog stila. Zahvaljujući zanimljivim modnim izborima znatno se razlikuje od evropskih princeza koje se obično uzimaju kao primer sjajno odevenih žena.

Princeza Dena nije jedina modno "hrabra" pripadnica kraljevskih porodica čiji je stil nadaleko hvaljen - njeno veličanstvo Mozu bin Naser proglašavaju jednom od najbolje obučenih žena na svetu.

Apsolutni modni hit za kraj leta: Vreme je za etno dezen! (FOTO)

Foto: Profimedia, Dena Aljuhani Abdulaziz
Foto: Profimedia, Dena Aljuhani Abdulaziz

Moza bin Naser je supruga katarskog emira i jedna je od njegove tri žene.

Njena najvažnija titula su svakako njena deca, ima petoricu sinova i dve ćerke.

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vreme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Mozah znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci.

Značajan je njen rad u "Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio "Grad obrazovanja" u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

Modni promašaj glumice na gala večeri: Haljina čista katastrofa, zaboravila šminku i frizuru! (FOTO)

Foto: Profimedia, Mozer bin Naser
Foto: Profimedia, Mozer bin Naser

Iznenadiće vas, ali kćerka bivšeg saudijskog kralja je žena koja ne brine u kakvom izdanju će izaći na ulicu.Mnogi strani portali su već ranije pisali o tome kako to da je drugim ženama u Saudijskoj Arabiji zabranjeno otkriti kosu, ali ne i princezi Amiri.

Adlah bint Abdullah bin Abdel Aziz Al Saoud je moderna žena, koja veruje da je hidžab samo tradicija, a prekrivač za glavu zapravo islamski način odevanja! Stoga joj nije problem da se u javnosti pojaviti samo sa šalom na glavi (koji otkriva njenu kosu).

Adlah je aktivna žena u Saudijskoj Arabiji. Ona dočekuje strane delegacije, posećuje predstave i različite događaje, pozira na fotografijama sa mladim ženama i muškarcima.Ona također ne vidi problem u tome da muškarci i žene rade zajedno, i protiv je brakova sa maloletnim osobama.

Supruga Al Waleeda bin Talala također izaziva brojne kontroverze načinom odevanja, a tu su i ostale princeze koje se takođe bune protiv tradicije.

Čeka nas nešto potpuno novo i drugačije: Ovo su glavni trendovi za jesen / zimu 2016! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs