Ispravljaju nepravdu

Dolče i Gabana iz protesta zatvaraju butike

Poznati modni dvojac je zatvorio 9 butika jer kako navode u objavi, više ne žele da tolerišu neprevdene optužbe o utaji poreza
Moda
20:48h Autor:
Foto: Fonet

Modni dizajneri Domeniko Dolče (Domenico Dolce) i Stefano Gabana (Stefano Gabbana) privremeno su zatvorili devet prodavnica u Italiji u znak protesta. Dizajnerski par prošlog meseca proglašen je krivim za utaju poreza u iznosu od oko 400 miliona evra i osuđeni su na kaznu zatvora.

"Nismo više spremni da tolerišemo neprevdene optužbe u ime italijanske poreske policije, kao i napade od strane javnog tužilaštva i medijski napad kojim smo izloženi. Ne samo zbog nas, nego pre svega zbog onih ljudi koji rade sa nama", navodi se u pismu koje su objavili Dolče i Gabana.

"Konačno, ogorčeni time kako nas tretiraju u Milanu, odlučili smo da zatvorimo sve naše prodavnice u gradu  u naredna tri dana, počevši od danas. Rođeni smo u Milanu i uvek smo bili veoma zahvalni ovom gradu. Takođe, moramo da naglasimo da smo poslednjih 30 godina uložili mnogo truda i rada za ovaj grad. Prestiž i međunarodnu vidljivost, radna mesta i ekonomski razvoj.“

"Samo u našim prodavnicama u Milanu obezbedili smo posao za više od 250 ljudi, koji će u narednim danima dobiti naknadu, čak i ako naše prodavnice ostanu zatvorene,“ ističu oni.

"Uprkos našim strastima i osećanjima odgovornosti koji nas guraju da nastavimo i dalje da radimo sa našom uobičajnom posvećenošću i pogonom, mi smo umorni od stalnog klevetanja i uvreda od strane medija, koji su štetni za spokoj naših radnih mesta i ometaju nas od našeg rada kao dizajnera. Zatvaranje naših prodavnica u Milanu je simbol našeg prezira ", zaključili su Dolče i Gabana.

Poznati dizajneri negiraju bilo kakve optužbe na nezakonite radnje i planiraju da se žale.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs