Saveti koje treba da prihvatite

Izbegnite 3 najčešće modne greške koje pravi većina žena: Holivudski stilisti vas savetuju kako!

Stilisti poznatih, tačnije duo Emili Karent i Merit Eliot, odgovorile su na pitanje koje to greške najčešće pravimo prilikom stilizovanja
Moda
21:08h Autor:
Izbegnite 3 najčešće modne greške koje pravi većina žena: Holivudski stilisti vas savetuju kako!
Foto: Thinkstock

Malobrojne su dame koje su nam do sada pokazale da retko kada naprave greške, a one katastrofalne, apsolutno nikad. Međutim, treba ipak imati na umu da veliki broj dama koje važe za najbolje odevene, ima armiju stilista i modnih stručnjaka koji ih svakodnevno savetuju, gradeći njihov stil, prenosi Elle.rs.

Stilisti poznatih su tako možda i najzaposleniji ljudi u Holivudu, a upravo oni, tačnije duo Emili Karent i Merit Eliot odgovorile su na pitanje koje to greške najčešće pravimo prilikom stilizovanja!

Ne bacajte novac na markirane stvari: 10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda baš luksuzno!

1. Kada nosimo odeću koja nam ne odgovara

"Pronađite najboljeg mogućeg dizajnera ili brend čiji modeli vam odgovaraju. Skratite pantalone, prekrojite suknju, suzite košulju ili spustite struk za bolji izgled. Bitno je da vašem telu odgovara kroj modela inače vam neće vredeti ni materijal, ni marka!"

Modne odluke kojih svaka žena od stila treba da se drži u 2015: Odmorite od minimalizma!

2. Kada se oblačimo neprikladno za sezonu / vreme

"Umesto da zimi šetate beličaste haljine cvetnog dezena, birajte zagasitiju i jesenju paletu zimi. Na vama će daleko bolje (a i normalnije) da izgleda ukoliko ste obučeni u vunenu haljinu bordo boje nego u svilenkastu haljinu kratkih rukava u jarko žutoj boji. Isti je slučaj sa cipelama. Sandale nikako zimi, i obrnuto, čizme na tavan tokom leta."

8 znakova da ste dama od stila: Ne obazirete se na modna pravila, već stvarate svoja!

3. Kada nosimo nešto u čemu se ne osećamo udobno, prijatno

"Samopouzdanje je najbolji mogući aksesoar koji žena može da ponese. Zato je uvek bolje da obujete neke udobne cipele sa stabilnom petom umesto seksi salonki na tanku štiklu koje vas pritom žuljaju. Isti slučaj je sa odećom. Po hodu, stavu, kao i grimasama može da se vidi da li vam odeća u kojoj ste odgovara, odnosno da li vam je u njoj komforno, prijatno."

4 saveta holivudskih stilistkinja: Nosite dobro skrojenu odeću, akcentovanu nekim detaljem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs