Istaknite adute

Kupaći kostim za svaku figuru: Evo kako da izaberete onaj koji savršeno pristaje vašoj građi

Sezona godišnjih odmora je počela i mnogi se spremaju za more. Donosimo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da pronađite model koji odgovara vašoj građi tela

Moda
09:23h Autor:
Kupaći kostim za svaku figuru: Evo kako da izaberete onaj koji savršeno pristaje vašoj građi
Foto: Shutterstock

Ne morate da budete mršave i zategnute poput supermodela da biste zablistale na plaži. Dovoljno je da odaberete kroj i dezen kupaćeg kostima koji će sakriti stomačić, vizuelno povećati ili smanjiti grudi ili guzu. A kad pronađete pravi model, pažljivo izaberite i nekoliko modnih dodataka, poput šešira, kaftana, sunčanih naočara i nakita. Bitno je da se kupaći stilski slaže s njima, ali da ipak dominira.

Jaki bokovi

Jednobojni donji deo i gornji deo s printom ili karnerima idealni su za ovaj tip građe. Uz jednu upadljivu ogrlicu, uspećete da skrenete poglede s kritične zone i istaknete gornji deo tela. Nemojte birati kostime sa sitnim printom.

Kupaći Kostim
foto: Shutterstock

Veliki stomak

Sakriti stomačić je najjednostavnije pomoću jednobojnog jednodelnog kupaćeg kostima tamnije boje. Ukoliko ipak volite dvodelne modele, neka gornji uvek bude svetliji od donjeg. Nipošto nemojte nositi horizontalne pruge, već se opustite uz upečatljivije boje i printove. Modeli na kojima je donji deo poput dubokih gaćica mogu da prikriju stomak.

Kupaći Kostim
foto: Shutterstock

Male grudi

Ovaj problem lako ćete maskirati dvodelnim kupaćim kostimom na kom dominira gornji deo. Neka na njemu budu karneri ili jarki dezen, a izbegavajte klasične bikini modele!

Kupaći Kostim
foto: Shutterstock

Velike grudi

Dame koje imaju jako poprsje trebalo bi da nose kostime koji daju dobru podršku grudima. Jednodelni modeli sa širokim bretelama su odličan izbor. Ukoliko birate dvodelne modele, gornji deo treba da bude tamniji od donjeg. Bikinije izbegavajte jer ćete u njima izgledati još bujnije.

Kratke noge

Dame s kraćim nogama moraju da porade na izduživanju figure, posebno donjeg dela. Za to su odlične uspravne pruge i duboko sečeni donji delovi. Papuče s platformom od plute pomoći će vam da makar vizuelno dobijete nekoliko centimetara u nogama.

Velika guza

Tamnije boje u kombinaciji s krupnim printovima skrenuće pažnju na stomak i grudi, a kad je o dvodelnim modelima reč, izbegavajte plitke i tanga modele.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs