SEZONA VENČANJA JE NA POMOLU, EVO KAKO MLADE DA IZABERU SAVRŠENU HALJINU ZA POSEBAN DAN: Na ove stvari obratite pažnju

Od vela do florala, predstavljamo vam inspiraciju za vaš veliki dan!

Moda
11:12h
SEZONA VENČANJA JE NA POMOLU, EVO KAKO MLADE DA IZABERU SAVRŠENU HALJINU ZA POSEBAN DAN: Na ove stvari obratite pažnju
Foto: Guibbaud-Mousse-Nebinger-Orban/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sezona venčanja i svadbi se približava. Vi sedite na svom kauču, ispijate kafu, gledate kroz prozor, i dok se sunce probija kroz oblake, razmišljate o svojoj venčanici.

Dugo razmišljate i nikako da se odlučite šta biste odabrali. Pitate se kakav stil, kakvu konstrukciju, da li nositi veo ili ne, kakva dužina, kakvu frizuru, nakit itd.

Nemojte sebi stvarati dodatan stres. Iako je odabir venčanice za vaš veliki dan veoma bitna stvar, stres vam neće biti od koristi.

Umesto toga, najbolje je potražiti inspiraciju. To je barem lako danas zbog pristupa internetu i svom sadržaju koji on pruža.

Da bismo vam olakšali izbor i pomogli u odabiru svoje venčanice, za vas smo izdvojili stilove i modele za koje se nadamo da će vam biti dobra smernica, a ako uspemo da utičemo da od ponuđenog izbora, baš tu istu venčanicu poželite da kreirate ili kupite, onda smo učinili pravu stvar.

U nastavku se inspirišite venčanicama za svoj dan iz snova!

SILUETE SA SPUŠTENIM STRUKOM

Silueta spuštenog struka ističe se dosta u poslednje vreme. Ova silueta deluje moderno i omogućava da se forma istakne na prelep način.

PANTALONE

Ne nose sve neveste haljine. Mnogi dizajneri ove sezone su kreirali prelepe izglede koji to odražavaju. Dosta dizajnera je takođe ponudilo pantalone kao opciju za zamenu sa punom suknjom ispod, kako bi se omogućila udobnija promena kasnije uveče.

UNIKATNI VEO

Neveste koje traže aksesoar uz svoju venčanicu u 2024. treba da razmotre izbor vela u kolekcijama. Zamršeni vez, istaknute aplikacije i ukrasi od čipke inspirisani starinom, jesu oni detalji koji stvaraju autentičnost. Razmislite o kreiranju ličnog vela kod krojača radi veće originalnosti.

ODVAŽNA BOJA

Ukoliko imate veliku želju da vaša venčanica ne bude bele boje, podržavamo! Venčanice nekada u istoriji nisu bile bele. Bela venčanica je dobila primat kada su žene počele da kopiraju kraljicu Viktoriju, koja je belu boju nosila. Dakle, venčanica nije proistekla iz simoblike bele boje, već zbog toga što je kraljica nosila, dakle više kao status.

Najvažnije je ostati dosledan svom stilu i odabrati ono što se vama najviše dopada, jer ipak je to vaš dan.

VENČANICA SA SUKNJOM KOJA SE SKIDA

Mlade često danas imaju više od jedne haljine za svoja venčanja. Zašto ne biste odabrali model venčanice koja ima mogućnost da se transformiše u drugu haljinu? Tako će vam biti lakše da se presvučete, dobijete potpuno novi izgled i pritom uštedite novac.

MAŠNE

Venčanica
foto: Printskrin@dbrweddings/Instagram

Odaberite leptir-mašnu kao sastavni deo vaše venčanice, radi otmenijeg izgleda. Ne samo da čini izgled gracioznim poput balerine, već ističe struk i čini siluetu i slim i fit.

Svaki vaš korak biće propraćen divljenjem i dobrim raspoloženjem.

FLORALI

Florali jesu karakteristika proleća. Iako deluju kao modni kliše, vi ne obraćajte pažnju na to. Već smo kazali da je najvažnije ostati dosledan svojim idealima. Tako i postupite.

Razmislite o tome da vaša venčanici "oživi". Pronađite ili kreirajte venčanicu tako da detalji poseduju 3D efekat. Ne morate se konkretno vezivati za cvetni print, neka to bude nešto što bi vama najviše odgovaralo. Možete na primer staviti bisere, dragulje, broš ili simbol koji za vas predstavlja nešto lično.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs