pogledajte

Dve prijateljice koje menjaju standard lepote: One su dokaz da iste kombinacije izgledaju sjajno bez obzira na veličinu!

Standardi lepote nisu ono što su nekada bili. Svetski poznati supermodeli poput Kejt Mos i Noami Kembel koje su bile ideali lepote 90-ih godina, danas se smatraju ikonama, ali više nisu ‘standard’ koje žene žele da dosegnu u 21. veku. Svet mode i lepote postao je prihvatljiviji jer su ljudi to zahtevali. Veliku ulogu u tome imaju i društvene mreže kroz koje se ideali lepote menjaju.

Moda
Autor:
Dve prijateljice koje menjaju standard lepote: One su dokaz da iste kombinacije izgledaju sjajno bez obzira na veličinu!
Foto: Instagram / denisemmercedes

Modna industrija postaje svakim danom liberalnije mesto koje počinje da otvara svoja vrata skoro svakom. Inkluzivnost u modi je nešto čime danas brojni brendovi teže, a možemo reći kako je celi talas započeo pre gotovo deset godina kada se na sceni pojavila rijaliti zvezda Kim Kardašijan koja je normalizovala obline. Uz nju pobornice inkluzivnosti su i plus sajz modeli poput Ešli Grejem, Iskre Lorens i Palome Elseser. Ešli Grejem prvi je plus sajz model koji je krasio naslovnicu Vog magazina 2017. godine, a danas je to plus sajz model Paloma Elessser koja je lice naslovnice Vog magazina za februar 2021. godine. Danas i sami možemo videti kako brojni brendovi u svoje kolekcije uvrštavaju i plus sajz veličine. Modni svet se polako menja, postaje inkluzivniji. Počinje da lići na ljude koje srećemo svaki dan na ulici, prestaje da bude idila koju je nemoguće dostići.

Instagram influenserke, a pre svega i prijateljice, @mariacastellanos_ri i @denisemmercedes pokrenule su #stylenotsize čiji je cilj da prikažu iste kombinacije na različitim građama tela. Marija i Deniz različite su fizičke građe, jedna nosi konfekcijski broj 34, dok druga nosi konfekcijski broj 44, jedino što nose isto jeste autfit. Celi pokret započele su 2019. godine kako bi pokazale da ista kombinacija može odlično izgledati bez obzira na veličinu..

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs