pogledajte

Velika čast za Klaudiju Šifer: Za svoj 50. rođendan postala Barbika! (FOTO)

Klaudija Šifer dobila je veliku čast – po njenom liku kreirana je nova lutka Barbi!

Moda
Autor:
Velika čast za Klaudiju Šifer: Za svoj 50. rođendan postala Barbika! (FOTO)
Klaudija Šifer, Foto: Profimedia

U čast rođendana supermodela (25. avgusta je napunila 50 godina), Matel je odlučio da kreira lutke odevene u dizajnerske komade, a zvanično ih je predstavila Klaudija. Barbi u prvoj varijanti nosi plavu korset haljinu Versaće brenda iz kolekcije jesen/zima 1994.godine, dok u drugoj, ona izgleda elegantno u crnoj midi haljini sa dugim rukavima i potpisom brenda Balmain.

Nažalost, kolekcionarske igračke neće ići u prodaju: napravljene su isključivo za seriju Barbie Style, koja ne ide u masovnu proizvodnju. Ipak, već možete da procenite Matelove rezultate na Instagramu @ BarbieStyle - na slikama legenda modne piste čak i pozira sa svojom kopijom.

Barbi lutku ne dobijaju sve poznate ličnosti. Obično se prave samo u čast onima koji su dali izuzetan doprinos razvoju kulture i mode. Na primer, jedna od ovih lutki posvećena je legendarnom dekorateru i ikoni stila Ajris Apfel. Pored saradnje sa Mattelom, Schiffer je takođe lansirala capsula kolekcije sa brendovima Versaće, Frejm Denim, Bamford i Lusi Kas da bi proslavila svoj rođendan. Domeniko Dolče i Stefano Gabana potpisali su i prilagodili jednu od torbi iz svoje kolekcije jesen-zima posebno za nju, a Olivije Rusteing, kreativni direktor kompanije Balmain, čak ju je nazvao „oličenjem vrhunskog modela“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs