modne promene

Guči menja postojeći model kolekcija: Odustaje od leta i zime!

Ionako je koncept proleće-leto i jesen-zima previše tradicionalan za nove modne okvire kakav je Guči

Moda 25.05.2020. - 18:33h Autor: Stil/24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Moda je zbog pandemije korona virusa doživela šok, te se promene sada ređaju jedna za drugom.

 

Nakon francuskog modnog brenda Iv Sen Loran, koji je odustao od predstavljanja na daljnjim nedeljama mode, stiže i nova informacija iz italijanske modne kući Guči.

 

Naime, Alesandro Mičel najavljuje ignorisanje standardnih sezona, te predstavljanje novih stilskih poglavlja i to dva puta godišnje.


"Napuštamo istrošenu formu predstavljanja po sezonama, predstavljaćemo kolekcije dva puta godišnje, kao nova poglavlja naše priče. Ta naša poglavlja biće napravljena mešanjem žanrova, stilova i pravila, na bazi novih jezičnih kodova kroz komunikacijske platforme",  objavio je Mičel na Instagramu.

foto: Profimedia

Guči je u vlasništvu kompanije Kering, baš kao i Iv Sen Loran koji takođe menja modni koncept.

 

Brojni autori su ovog meseca, s Dries Van Notenom na čelu, objavili otvoreno pismo u kojem insistiraju na modnim promenama u smislu ekoloških protokola i usmeravanju brendova na manju proizvodnju, kako bi se sačuvali kvalitet, kreativnost i modna čarolija.

 

Guči je jedan od brendova koji idu više na priču, inspiraciju, a osim kvaliteta, tu je i raznolikost kreacija koje će sigurno ispričati brojne nove priče i kreirati razna zanimljiva modna poglavlja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...