Čuvenom kreatoru prekipelo

Ovako današnja moda siluje žene! Đorđo Armani podigao prašinu: Vreme je da kažem šta stvarno mislim!

Dosta mi je toga da slušam reč trend, izjavio je legendarni dizajner

Moda
Autor:
Ovako današnja moda siluje žene! Đorđo Armani podigao prašinu: Vreme je da kažem šta stvarno mislim!
Foto: EPA / Franck Robichon

Italijanski modni kreator Đorđo Armani optužio je modnu industriju da „siluje“ žene nametanjem kratkoročnih trendova i seksualno orijentisanim marketingom.

"Vreme je da kažem šta mislim. Dizajneri siluju žene", rekao je Armani (85) novinarima na marginama revije svoje linije Emporio Armani, na Milanskoj nedelji mode.

Kad žena šeta ulicom i vidi reklamu na kojoj su u prvom planu grudi i zadnjica neke žene, i ona poželi da bude takva, kazao je kreator. Tako ona, kako je objasnio, biva "silovana".

Top 5 stajlinga: Modna inspiracija za sve generacije! (FOTO)

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Možete da silujete ženu na mnogo načina, tako što ćete je baciti u podrum ili joj sugerisati da se oblači na određeni način", rekao je Armani, poznat po elegantnim odevnim predmetima.

On je dodao da u njegovim kolekcijama ima kratkih i dugih suknji, širokih i uskih pantalona čime pruža maksimalnu slobodu ženama da iskoriste sve mogućnosti odevanja.

"Dosta mi je toga da slušam reč trend. Treba da pokušamo da radimo za savremenu ženu. Trendovi ne treba da postoje", rekao je Armani i dodao da je njegova najnovija kolekcija za mlade inspirisana devojkama "snažne volje".

Obuća koja će obeležiti proleće 2020: Najudobniji model na svetu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs