ponovo razbija stereotipe

Rođena u izbegličkom kampu, a sada ruši predrasude: Halim Adem prva žena sa hidžabom na naslovnici ovog magazina! (FOTO)

Njeno lice naći će se na naslovnoj strani modnog magazina Essence u januarskom broju

Moda
Autor:
Rođena u izbegličkom kampu, a sada ruši predrasude: Halim Adem prva žena sa hidžabom na naslovnici ovog magazina! (FOTO)
Foto: Profimedia

Manekenka muslimanskog porekla Halim Aden (22) slikala se za naslovnu stranu magazina Essence, te je tako postala prva tamnoputa žena u hidžabu na naslovnici pomenutog časopisa.

"Važno mi je da budem vidljiva i da učinim sve što mogu kako bih devojkama dala do znanja da ne moraju menjati svoj identitet" rekla je Aden.

Halim Aden (21) je manekenka o kojoj se priča: Umesto kupaćeg kostima na plaži nosila hidžab! (FOTO)

Model iz Somalije koja je rođena u izbegličkom kampu ima ugovor sa agencijom za modeling IMG, a poslednjih godina napravila je nekoliko istorijskih koraka. 2016. godine živela je u Americi i ostala je upamćena kao prva takmičarka za Miss Minesote koja se pojavila i hidžabu i burkiniju, piše Huffington Post.

Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom, te je od tada postala prepoznatljiva kao prva žena s hidžabom koja se našla na naslovnim stranama magazina Allure i Vog.

Elena se udala za Egipćanina: 10 godina živim u haremu sa 7 članova, a ovako se žene stvarno tretiraju! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs