Nepotrebno opterećivanje

Ovo su problemi u seksu kojima ne smete da se zamarate

Izostanak orgazma, nestanak erekcije, slaba želja za seksom kao i upoređivanje sa manekenkama zaslužuju najmanje živciranja jer za svaku od ovih dilema postoji efikasno rešenje
Škola sexa
13:46h
Ovo su problemi u seksu kojima ne smete da se zamarate
Foto: Shutterstock

Priznali to ili ne, o seksu puno razmišljamo, a kada su nam misli okupirane nečim, često dolazi do toga da stvaramo probleme tamo gde ih nema, preuveličavamo ih i previše brinemo. S obzirom na to da je seks osetljiva tema i nešto u čemu svatko želi da bude dobar, svako od nas se barem jednom zapitao da li je u tome dovoljno vešt, naročito kada se među čaršavima pojavi jedan od sledećih pet problema.Stručnjaci ističu kako upravo ovi seksualni problemi zaslužuju najmanje živciranja jer za svaki od njih postoji efikasno rešenje, a neki od njih se pogrešno tumače kao problem. Saznajte o kojim dilemama je reč i napokon prestanite da se nepotrebno opeterećujete.

1. Seksualne fantazije i gledanje pornićaNeki ljudi se boje da će im prepuštanje ovim užicima preuzeti život i da će postati ovisni o seksu, ali seksualni terapeuti ističu kako su oni sasvim normalni. Šta više, maštanje tokom seksualnog odnosa je poželjno, a ako pritom gledate i film za odrasle, užitak će biti još veći.

2. Nestanak erekcijeOlabavljeni penis tokom seksa je jedna od najvećih mora svakog muškarca, a stručnjaci kao najbolji lek prepisuju: humor! Ukoliko vi budete reagovale na ovaj problem dobronamernom pošalicom, a ne ljutnjom, velika je mogućnost da će penis ponovno biti u funkciji. Razlozi nestanka erekcije mogu biti bolest, problemi sa leđima, nedostatak samopouzdanja ili strah od prerane ejakulacije. Stoga je najvažnije opustiti se i prepustiti bez i kakvog pritiska.

3. Izostanak orgazmaPuno više žena ne doživi seksualni vrhunac nego što mislimo. Ali, nije reč o fizičkom nedostatku, već o problemu psihičke naravi. On se može rešiti tako što žena masturbacijom upozna svoje telo, eksperimentiše bez straha i stida, te sama spozna kako najbolje može da postigne orgazam. Dobrodošla su, naravno, pomagala poput vibratora.

4. Slaba želja za seksom Žene su vrlo kritične prema svom telu, a to se odražava na to koliko se osećaju privlačne i poželjne. Stručnjaci na šaljiv način odgovaraju na ovu dilemu: "Mislite da se penis opterećuje vašom kilažom?" te savetuju: pronađite muškarca koji je opsednut time da vas zadovolji. Takvom nećete moći, a niti želeti da kažete ne.

5. Upoređivanje sa manekenkama

Muška maštanja o ženama sa televizije ili interneta tokom masturbacije spadaju u seksualne fantazije, stoga su brige oko toga da li vaš partner želi da izgledate poput njih, sasvim nepotrebne. Mašta je jedno, a ono što traže u svojoj partnerki u stvarnom životu drugo. Uostalom, zar i vi ne maštate ponekad o nekom zgodnom glumcu, ali svog muškarca, ipak, ne biste menjali ni za šta na svetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

seksProblemi