Da li je i vi imate

Zavisnost od seksa: Neki je smatraju bolešću, drugi ne, ali ona zaista postoji!

Ono oko čega se većina stručnjaka slaže je da kompulsivno seksualno ponašanje može da bude izuzetno štetno
Škola sexa
00:28h Autor:
Zavisnost od seksa: Neki je smatraju bolešću, drugi ne, ali ona zaista postoji!
Foto: Shutterstok

Iako su stručnjaci, kad je zavisnost od seksa u pitanju, podeljenih mišljenja o tome da li treba ili ne treba ovu zavisnost klasifikovati kao stvarnu bolest, svakako postoje dokazi da je reč o pravim simptomima i obrascima ponašanja i to ne samo kod poznatih ljudi. Mnogi se sigurno pitaju kakvo ponašanje i kakvi simptomi zapravo otkrivaju da je reč o zavisniku od seksa.

OVDE pročitajte 15 ispovesti muškaraca o najboljem seksu ikada.

Ovo su simptomi zavisnosti od seksa:- Intenzivni seksualni impulsi koji se pojavljuju nekontrolisano- Korišćenje kompulsivnog seksualnog ponašanja za beg od problema kao što su depresije, teskoba, stres, usamljenost - Problemi prilikom uspostavljanja ili održavanja bliskih, intimnih odnosa, čak i u braku ili stalnoj vezi

Zavisnost od seksa

ne meri se snažnim seksualnim nagonom. Neki stručnjaci smatraju da zavisnici od seksa više zadovoljstva imaju od psiholoških "okidača", nego od samog seksa.

"Sam čin seksa je manje važan od "lova" na seks. Kod zavisnika od seksa često se nakon orgazma javljaju osećanja krivice, srama ili ushićenja", tvrdi bračni savetnik i terapeut Pol Houkmejer.

O čemu žene razmišljaju dok pokušavaju da dostignu orgazam saznajte OVDE.

Stručnjaci ističu i da ne mora da znači da ste zavisnik od seksa ako posećujete striptiz klubove ili uživate u "prljavim" razgovorima.

Ono oko čega se većina stručnjaka slaže je da kompulsivno seksualno ponašanje može da bude izuzetno štetno. Ako osećate i mislite da vaša zaokupljenost seksom uništava vaš život, posao i udaljava vas od partnera ili partnerke i bliskih ljudi - ima pomoći.

Cilj lečenja nije da se insistira na apstinenciji, nego da se potisne ono što se smatra "nezdravim" seksualnim ponašanjem. Stručno savetovanje može da bude od velike pomoći. Dok zavisnost od seksa neki klasifikuju kao bolest, a drugi ne, zavisnost od seksa postoji, a ima i pomoći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs