Ne opterećujte se previše

Bez brige, postoji rešenje: Problem vaginalnog orgazma

Ako ne možete da dostignete vrhunac tokom seksa, ne morate odmah da brinete da sa vama nešto nije u redu
Škola sexa
18:34h Autor:
Bez brige, postoji rešenje: Problem vaginalnog orgazma
Foto: Shutterstock

Mnoge žene imaju problema sa doživljavanjem orgazma tokom samog seksualnog odnosa. Ako isti problem imate i vi, znajte da to svakako nije nešto što bi trebalo da vas zabrinjava. Međutim, činjenica je da većina žena upravo zbog tog problema oseća potištenost, nezadovoljstvo i nedostatak samopouzdanja.

Žensko telo je mnogo komplikovanije od muškog, a čak ni svim muškarcima u seksu ne odgovaraju iste stvari. Različitim ženama će biti potrebni drugačiji dodiri, pritisci, pokreti i tempo seksa kako bi postigle orgazam. Osim toga, dokazano je da žene, za razliku od muškaraca koji mogu da dožive orgazam zahvaljujući samo fizičkoj stimulaciji, moraju da budu u odgovarajućem emocionalnom stanju kako bi doživele vrhunac.

A postoji i mogućnost da ste doživeli orgazam, ali da ga možda niste prepoznali. Vaginalni orgazam ili orgazam stimulacijom G tačke potpuno se razlikuje od klitoralnog orgazma, a ako penetracija nije bila idealnog intenziteta i pod savršenim uglom, možda je i sam orgazam bio slabijeg intenziteta.

Zaboravite Samantu Džons i njeno hvalisanje kako može da doživi orgazam apsolutno uvek i u svakoj pozi i istražite što vama odgovara. Isprobajte različite poze i sigurno ćete da pronađete onu koja vam savršeno odgovara. A ako vam postizanje vaginalnog orgazma baš nikako ne leži, uvek možete da se oslonite na klitoralni orgazam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs