ASTROLOGIJA OTKRIVA

Komunikacija je najvažnija: Ovnovi znaju da povrede, Rak ćuti, pa pukne!

Svaki znak zodijaka ima karakterističan stil ljubavne komunikacije, pa se tako neki od njih mogu pohvaliti veoma istančanim osećajem za flert

Ljubav
Autor:
Komunikacija je najvažnija: Ovnovi znaju da povrede, Rak ćuti, pa pukne!
Foto: Shutterstock

Ovan

Prednosti: Vrlo ste direktni, otvoreni, ne podnosite manipulacije i smatrate da je bitno izgovoriti ono što mislite i osećate. Kod vas nema sivih zona, nema tabua, a još manje tajni. Tako vrlo jasno dajete do znanja svom partneru šta vam je bitno i kako na vas utiče njegovo ponašanje.

Mane: Ponekad vam se bitnije izraziti nego saslušati što druga strana ima da kaže. Nekad znate i povrediti svojim rečima, ne vodite puno računa o tome kako će vaše izjave delovati na partnera. Često ćete ga "ubosti" u područje ranjivosti, pa lako dođe do svađa koje su često burne.

Bik

Prednosti: Komunicirate promišljeno i argumentirano. Vrlo konkretno i nedvosmisleno upoznaćete partnera s vlastitim potrebama i očekivanjima koje imate prema njemu. Ne podnosite blebetanje i prazne razgovore. Svoja osećanja iskazujete vrlo realno, a ponekad i dodirima.

Mane: Nekada ste silno tvrdoglavi, držite se slepo svojih uverenja i pritom zanemarujete da postoji i druga strana priče koja je možda jednako realna kao i vaša. Manje namećite svoju istinu kao jedinu, pokušajte uzeti u razmatranje i partnerove argumente, priznati mu da je u pravu.

Blizanci

Prednosti: Na zabavan i šaljiv način ispričaćete ono što vam je bitno, a vaša duhovitost i ležernost sjajni su alati u isceljivanju partnerove ljutnje, kao i u smanjivanju napetosti u odnosu. Volite razmenjivati svoje misli s voljenom osobom, a dobar razgovor podiže vam i libido.

Mane: Iako ste sjajni u verbalizaciji svojih misli i osjećanja, nedostaje vam talent za slušanje. Jedva čekate da partner kaže svoje, ne kako biste čuli što ima da kaže, već da biste vi mogli izraziti svoje stavove. Upravo zato druga strana ponekad ima osećaj da je ne slušate i ne prihvatate.

Rak

Prednosti: Vi vidite i čujete i više nego što je izrečeno. Možete osetiti partnerova stanja, ponekad i predosetiti njegove namere. Kad postavljate puno pitanja i malo pričate o sebi, to je dokaz da ste zaljubljeni. Znate da rečima doprete do srca drugih, utešiti, pružiti nadu.

Mane: Niste naročito otvoreni, kao da se bojite iskreno progovoriti o svojim osećanjima jer smatrate da biste time mogli naljutiti partnera ili ugroziti sklad u odnosu. I zato ćutite i prećutkujete, a neispričano se gomila. Potom vam jednog dana samo pukne film i nastane tornado.

Lav

Prednosti: Vešti ste u uveravanju. Zavodite rečima vrlo vešto, tako da druga strana neće niti znati šta joj se događa. Znate nasmejati voljenu osobu, utešiti je, a kada ste zaljubljeni želite čuti baš sve o tome što joj se događa. Pažnja koju pružate za partnera je dokaz ljubavi.

Mane: Volite biti u pravu i teško podnosite kada vam se partner suprotstavi kontraargumentima. To doživljavate lično, kao napad na sebe, a ne kao puko neslaganje. A kakvu tek dramu znate da napravite kada vas voljeni/voljena povredi… Tada ego vodi igru.

Devica

Prednosti: Vi ste prilično razumna osoba i volite razumne dijaloge. Vrlo vešto ćete svoje misli zapakovati u reči, i nakon što vi izgovorite svoje, partneru će biti sve jasno. Ne volite igrice, manipulacije, cenite otvoreni i iskreni razgovori dobru argumentaciju.

Mane: Previše razmišljate. Previše analizirate. Nekad ste i suviše kritični. Zamerićete partneru sitnice koje samo vama imaju tako poseban značaj. Znate i biti vrlo otresiti, pa i arogantni kada vas neko naljuti. Ne podnosite gnjavatore i duge prepirke bez konkretnog završetka.

Vaga

Prednosti: Silno ste ljubazni, želite ugoditi i zato ćete se složiti s partnerom i onda kada niste preterano oduševljeni njegovim izborom. Znate biti vrlo diplomatični, pa i lukavi kada vam nešto treba. Okolo, naokolo pa odmah u metu - to je vaša deviza. I kompromis će uvek biti vaša opcija.

Mane: Kada doživite nepravdu, niko se ne može više rastužiti i naljutiti od vas. Silno vas pogađa ljudska grubost i neiskrenost. Ali ne primećujete uvijek sebe, jer i vi ste ponekad u ulozi osobe koja manipuliše i širi preteranu ljubaznost samo s ciljem da bi dobila ono što traži.

Škorpija

Prednosti: Niko ne može tako stručno, putem razgovora detektovati koren problema kao vi. Ne bojite se pitati jer ste spremni na svaki odgovor. Znate voditi vrlo duboke i intenzivne razgovore, a ponekad uživate i u polemikama koje vas vode ravno u spavaću sobu.

Mane: Retko ko može biti toliko otrovan na rečima kao vi. Ponajviše zato što prepoznajete slabu tačku u drugima i ciljate tačno u nju, tek sa par pomno odabranih reči. Niste osoba od kompromisa, ne verujete u njih. Vi igrate na sve ili ništa, što ponekad vodi u destruktivnost.

Strelac

Prednosti: Iskrenost je vaša vrlina. Ono što mislite to i govorite. Ne podnosite igrice i natezanja. Partner uvek zna na čemu je. Svojim rečima znate drugu stranu motivisati i inspirisati na delovanje. Poštujete i uvažavate partnerove stavove i onda kada vam ne idu u prilog.

Mane: Dajete savete i onda kada se to od vas ne očekuje, onda kada partner želi da ga samo saslušate, zagrlite ili utešite. Znate biti naporni kada nešto trebate ili tražite ili kad mislite da druga strana treba vašu pomoć. Vaša iskrenost i jezičavost nekad znaju i zaboleti.

Jarac

Prednosti: Ono što pričate treba imati glavu i rep, neku strukturu, smisao, dovesti do nekog rešenja. Zato progovarate tek nakon što dobro promislite. Držite do reči jer iza njih trebate i stati, stoga nećete obećati nešto što ne možete ispuniti. Komunicirate odgovorno i pouzdano.

Mane: Nekad ste previše ozbiljni, strogi, niste od onih koji će brigu udariti na šalu. Zbog toga partneru nekad može biti teško s vama jer ćete od njega tražiti konkretne i ozbiljne odgovore, a zna, ako ih ne uspe ispoštivati da će time ozbiljno ugroziti vaš odnos.

Vodolija

Prednosti: Vaša dobra strana jest da uvažavate različitosti, pa to što partner voli ili misli drukčije od vas, vama neće biti naročit problem. Imate tu ljudsku humanu crtu koju vrlo često komunicirate s ljudima koje volite. Želite biti od pomoći, želite biti podrška i to ćete drugima dati do znanja.

Mane: Znate biti nepouzdani. Obećavate nešto, ali usput zaboravite na to. Ne zato što to nećete hteti obaviti, nego jednostavno na to zaboravite. I onda kada se partner naljuti, to vas iznenadi. A kad se vi naljutite, onda ne birate reči.

Ribe

Prednosti: Vaš stil je nežan i brižan. Vaše reči imaju cilj da spase osobu koju volite. Znate reći pravu reč u pravo vreme i razgaliti partnerovu dušu. Kao i Rak, često čitate između redova, a kad vam izgovoreno bude u suprotnosti s onim što osećate, mirišete laž.

Mane: Ponekad znate biti neiskreni, zatajiti nešto što je bitno, a kako istina uvek ugleda svetlost dana, znate se naći u nevolji. Niste od onih koji jasno izgovaraju što žele i što im smeta, tako da vaš partner može biti na pravim mukama jer ne zna što sme da kaže.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs