Seksi eksperiment

Pokušali da se odreknu seksa na mesec dana: Evo koliko su izdržali!

Kako bi otkrili koliki uticaj seks ima na njihov brak, dva para su se upustili u eksperiment u kojem su mesec dana proveli bez seksa, a rezultati su bili vrlo zanimljivi
Ljubav
11:14h Autor:
Pokušali da se odreknu seksa na mesec dana: Evo koliko su izdržali!
Foto: Shutterstock

Često se kaže da u dobrom odnosu seks ima ulogu od samo 10 odsto, dok u onom lošem ima 90 odsto - što je jedno od objašnjenja zašto su ljudi voljni da ostanu u lošim vezama, ili pak da prekinu dobre ako je seks nezadovoljavajući. Prosečan par u braku ljubav u proseku vodi jednom nedeljno, ali svaki 20. par u potpunosti apstinira od seksa, piše Daily Mail.

Muž tražio da zameni uloge sa ženom na jedan dan: Gorko se pokajao!

Kako bi otkrili koliki uticaj seks ima na njihov brak, dva para su se upustili u eksperiment u kojem su mesec dana proveli bez seksa, a rezultati su bili vrlo zanimljivi. Ovo su njihove priče:

1. Izdržali su

Džudi (37) i Kris (41) su zajedno sedam godina, od čega su pet u braku. Imaju sina od pet godina, ona je poslovna asistentkinja u pravnoj firmi, a on slikar. U proseku vode ljubav dva puta nedeljno.

Kris: Kad je Džudi predložila ovaj eksperiment, bio sam poprilično nezadovoljan jer je seks važan deo našeg odnosa. Već nakon tri dana sam razmišljao koliko mi nedostaje, osećao sam se kao na dijeti na kojoj su mi zabranili slatko. To "slatko" mi je odjednom postalo zabranjeno voće, što je jačalo žudnju. Kako se nedelja vukla, moja frustracija je rasla i do petog jutra sam bio na rubu živaca, naročito ujutro dok sam ustao i ostavio Džudi u krevetu i krenuo pod tuš. Toliko sam je želeo u tom trenutku. I Džudi je postala nervozna, ali znao sam da će izdržati. Posebno je bila mrzovoljna svakog jutra druge nedelje.

Suzdržavanje od seksa: Prednosti i mane apstinencije!

Takođe, činila mi se mnogo daljom. Uobičajeno, seks bi bio način da se povežemo, ali odjednom nisam znao kako da se približim svojoj ženi. Nedostajala mi je, iako smo spavali jedan kraj drugoga. Shvatio sam da nema nikakve zamene za seks u odnosu. Planirali smo odlazak na vikend tokom treće nedelje i nadao sam se da ću da je podstaknem da prekine "post". Ali ništa od toga, nije poklekla čak ni nakon nekoliko čaša vina. Osećao sam se povređeno, zašto joj je apstinencija padala toliko lakše nego meni? Ipak, barem mi je slala lepe poruke tokom dana i govorila mi lepe stvari. Odbijanje boli i to je jako uticalo na mene. Bio sam tako srećan nakon što je mesec prošao, isto sam je jutro privukao sebi. Bilo je to najdužih mesec dana mog života, ali pozitivna strana eksperimenta je da naš seksualni život više neću uzimati zdravo za gotovo.

Džudi:

Kao zaposlenoj majci, život mi je užurban, ali bez obzira na umor uvek nađem vremena za seks. Strahovala sam da li mesec dana bez seksa može da našteti našem braku. Na početku druge nedelje sam bila svesna da mi ne nedostaje seks, već osećaj bliskosti s Krisom. Užasavala me pomisao da se oseća nevoljeno, pa sam mu slala lepe poruke i davala mu komplimente. Najviše me brinulo hoće li mu se sviđati druge žene.

Bračni par 7 godina bez seksa: Srećni smo, ništa nam ne fali!

Iako sam znala da on to ne bi uradio, unutrašnji nesigurni glas stalno mi se javljao, pitajući se kako ih gleda i šta misli o drugim ženama. Takođe, počele su da me živciraju male stvari, na primer ako on ne bi pospremio sudove. Inače bi ga pospremio, mislim da je to bio njegov protest zbog situacije. Uveče bi mi bilo teško da ležim uz njega i da se samo mazimo. On me stalno navodio na seks rečima: "Ne možeš da kriviš muškarca ako pokuša". Najveći izazov mi je bio zajednički vikend, ali jasno sam dala do znanja da nema seksa. Ipak, bio je jako nervozan nakon što sam zaspala na kauču posle par čaša vina više. Čim se eksperiment završio, Kris nije čekao ni sekunde, a iako je seks trajao samo deset minuta, osetila sam ogromnu zadovoljstvo. Ono što sam shvatila je da se bez seksa osećam manje voljeno i nesigurno i nastojaću da ga održavam prioritetom u našem braku.

2. Izdržali smo samo 14 dana

Natali (30) i Nik(42) u braku su sedam godina. Nik ima troje dece iz prethodnog braka, a Natali i on nameravaju da idu na tretman veštačke oplodnje. U proseku ljubav vode tri do četiri puta nedeljno.

Nik: Na početku eksperimenta me uhvatila prehlada, pa mi nije bilo tako teško kako sam očekivao. Ali, prvi vikend mi je bio užasan. U nedelju ujutro sam ustao i otišao u vrt da nešto radim. Usmerio sam svoju frustraciju za izgradnju kaveza našem zecu, nabijajući eksere čekićem. U drugoj nedelji počeli smo da se otresamo jedno na drugo, živcirale su nas i najmanje stvari. Ona je počela sve više da prigovara. Inače mi smeta da se više bavim stvarima u kući nego moja žena, ali sada nisam imao priliku da se nakon svađa poljubimo i imamo seks pomirenja. Pokušao sam da se oraspoložim uređujući dnevnu sobu, nešto što me Natali pre molila da uradim. Prvo je bila oduševljena, ali brzo je počela da prigovara zbog nereda.

10 godina u braku bez seksa: Varam ga sa mlađim muškarcem i ne osećam se krivom!

U drugoj nedelji oboje smo bili ekstra osetljivi. Gledanje moje žene kao moje ljubavnice pre me je uvek motivisalo da preskočim nesporazume među nama. Ali sada sam pucao. Nije mi se sviđalo šta se događa između nas. Te noći smo se oboje probudili u krevetu, počeli da se mazimo i bilo je neizdrživo - dogodio se seks. Ali sledećeg jutra se probudila ljuta na mene rekavši da sam iskoristio njen trenutak slabosti. Opet sam otišao u vrt i ozbiljno razmišljao da izgradim nešto samo za sebe, "mušku jazbinu". Dve nedelje smo marširali kao vojnici, a bio sam oduševljen kad je nakon prolaska mesec dana iskoristila svoje ženske čari i zavela me. Proveli smo jutro u krevetu da bismo nadoknadili propušteno. Apstinencija me je naučila koliko je bliskost važna u braku i sada se osećamo još bliže.

Natali:

Mi imamo aktivan seksualni život - takav da smo slomili tri okvira kreveta i morali da pojačamo jedan otkako smo zajedno. Znam da rad na bebi za mnoge parove može da bude frustrirajući, ali nama neuspesi nisu ugasili libido. I jedan i drugi spremno prihvatamo inicijativu za seks i nikada ga ne odbijamo, pa je mesec bez seksa za nas predstavljao pravi izazov. Prvih para dana nisam osećala posledice, ali peti dan sam morala da izađem s prijateljicama na koktele kako bih se izduvala. Nik je provodio užasno mnogo vremena u vrtu... Začuđujuća stvar s apstinencijom je da je ona uzrokovala i probleme sa spavanjem, seks nam je uvek bio jedan od načina opuštanja.

U 42. godini prvi put doživela orgazam: Žena otkriva koren problema kod većine dama!

Dve nedelje nakon eksperimenta Nik je krenuo u akciju usred noći i osećala sam se bespomoćno - naprosto nisam mogla da odbijem. Bilo je strastveno i odlično, ali sledećeg jutra sam bila jako ljuta na njega i na sebe. Zar smo tako slabi karakteri da ne možemo da izdržimo mesec dana bez seksa? Želela sam da dokažem da je naša veza mnogo više od same fizičke želje. Bila sam odlučna u tome da izdržimo, ali zbog nedostatka intimnosti sam se osećala užasno usamljeno. U suzama sam to ispričala Niku i obećao je da će me grliti i ljubiti, bez da to vodi ičemu drugom. Zbog ove faze "udvaranja" počeli smo više da flertujemo i da se smejemo kako nismo godinama. Osećala sam se kao da se više bavimo našim odnosom. Jutro nakon što je izazov završio, osećala sam se uzbuđeno. Bilo je prekrasno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs