Fatalna Jugoslovenka podigla slušalica, čula ljubavnicu muža, potezom je zblanula: Zbog njihove romanse svi su plakali

Kada se udala Slobodanka Žugić, za čijom lepotom nema ko se nije okretao, brojni muškarci su ronili suze.

Ljubav
11:50h
Fatalna Jugoslovenka podigla slušalica, čula ljubavnicu muža, potezom je zblanula: Zbog njihove romanse svi su plakali
Foto: Printscreen Instagram / bebakapicic

Ljubavna priča glumice Slobodanke Bebe Žugić i košarkaške legende Dragana Kapičića slovi za jednu od najlepših u Jugoslaviji. Odolela je svim preprekama, štaviše, ništa nije moglo da ih razdvoji, osim smrti. Izgradili su njihov svet u kojem su savršeno funkcionisali. Ni sam Dragan nije mogao da veruje koliko su bili povezani.

Upoznali su se na letovanju, dane provodili na plaži, uveče su sa društvom izlazili. Iako se čuveni sportista svim silama trudio da zavede Bebu, nije mu tada pošlo za rukom. Vratio se u prestonicu razočaran, ali njihova ljubav je bila sudbinska.

Posle nekoliko mesece postali su par u Beogradu 1969, a glumica je isticala da joj se najviše svidelo to što je veoma pažljiv i pametan, dok je on bio očaran njenom lepotom i harizmom.

U to vreme, Dragan je bio jako popularan, devojke mu nisu davale mira, te nije voleo uveče da izlazi, radije je vreme provodio u kući, te se i Slobodanka na to navikla.

Međutim, Beba se jednom javila na telefon i čula ženski glas kojoj joj je rekao da je Draganova devojka. Kako je rekla – samo se nasmejala i pozvala nepoznatu da im se pridruži u izlasku.

Slobodanka Beba Zugić, Dragan Kapičić
foto: Printscreen Instagram / bebakapicic

Kapičić je tvrdio da nikada nije bio veliki zavodnik.

„Ne znam, nikada nisam bio zavodnik. U stvari, nikada prvi nisam ni prilazio ženama, jedini način da uđem u komunikaciju s nekom devojkom bio je da ona meni priđe“, ispričao je jednom prilikom Kapičić.

Dok je pokušavao da osvoji zanosnu glumicu, ona nije ni znala o kom dasi je reč.

"Sa mojom ženom Bebom bilo je drugačije. U vreme apsolutne popularnosti, poslao sam joj poruku po jednom drugu, ali nije reagovala kako sam očekivao. Nije imala pojma ko sam, jer je nijedan sport nije zanimao. Posle nekoliko meseci, ipak mi je prišla. Bilo je to 1969, i od tada više nikada se nismo rastali" - ispričao je svojevremeno Kapičić za Novosti.

Za Draganom je prešla u Zagreb, gde gradu služio vojsku.

"Ona je napustila glumačku karijeru i angažman u Ateljeu da bi bila sa mnom u Zagrebu gde nikoga nije poznavala. Tamo sam služio vojsku, teško sam to podneo. Od prvih dana naše veze toliko je bila uz mene i imala potrebu za mnom, da mi to i danas znači gotovo abnormalno - kao smisao celog života", ispričao je sportista.

U braku njih dvoje su dobili dva sina – Stefana i Filipa. Stefan Kapičić je poznati glumac koji godinama živi i radi u Americi, a Filip se ne bavi javnim poslom.

Slobodanka je diplomirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Najpoznatija je po ulozu u kultnoj seriji "Otpisani", a obožavala je i da igra na daskama koje život znače. Iako je krasi ogroman talenat, zbog porodice i ljubavi, odustala je da bude pod svetlima reflektora, te posle 1984. godine nije više ništa snimala.

Sa druge strane, Dragan Kapičić diplomirao je na Višoj ekonomskoj školi, odsek: spoljna trgovina. Po završetku košarkaške karijere otvorio je kafić Galerija poznat po okupljanju sportista.

Bio je najbolji strelac u istoriji KK "Crvena zvezda". Ukupno je odigrao 169 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije. Krunu klupske karijere čini osvajanje Kupa pobednika kupova 1974. godine u Udinama protiv Zbrojovke iz Brna.

Od aprila 2007. do aprila 2011. bio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Od 2015. godine je državljanin Republike Crne Gore. Sahranjen je na Cetinju u porodičnoj grobnici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs