Iranac uradio sve da posle raskida opet osvoji Tanju: Promenio život iz korena, a za Srbiju ostvario nešto fascinantno

Priča muškarca iz Irana koji je život i veru promenio zbog Srpkinje ostavlja, doslovno, bez daha

Ljubav
13:49h
Iranac uradio sve da posle raskida opet osvoji Tanju: Promenio život iz korena, a za Srbiju ostvario nešto fascinantno
Foto: Printscreen Instagram / missy_tanja_

Tekvondista Mahdi Hodabahši, koji je osvojio brojne medalja na raznim takmičenjim i to za našu zemlju, zbog ljubavi prema jednoj Tanji Tanacković iz Srbije promenio je život iz korena. A svaka osoba koja je do sada čula njihovu priču, osetila je neopisive emocije. Naime, pravi je primer da su jedino iskrena i jaka osećanja, zaista, najveći pokretač svega.

U domovini je bio jedna od najuspešnijih sportista sa blistavom karijerom, ali njegovo srce mu je napravilo neobičan životni put koji ga je doveo u Srbiju. Sve je promenio zbog nekadašnje tekvondistkinje Tanje Tanacković Hodabahši.

- Tanju sam upoznao 2013. u letnjem kampu tekvondo kluba "Galeb" u Vrnjačkoj Banji i tad smo, nekako spontano, ušli u vezu. Prvi put kad smo sparingovali zajedno, izvela je moj omiljeni potez u tekvondou i odmah me osvojila. U tom trenutku znao sam samo nekoliko reči na engleskom, pa smo se sporazumevali preko internet prevodioca. Napišem nešto na persijskom i pokažem joj prevod na engleskom. Bilo je jako teško, ali sam se potrudio da naučim engleski kako bismo mogli da razgovaramo normalno - objašnjavao je Mahdi za "Telegraf".

Veza na daljinu bila je veliki zalogaj za oboje, jer su se zbog obaveza viđali, u najboljem slučaju, jednom mesečno. Svađali su se i mirili, čak i raskidali, ali su uvek uspevali da pronađu put jedno ka drugom. Mahdi je bio usmeren na karijeru, osvajajući brojna odličja za svoju zemlju. Mnogi su počeli da ga smatraju nepobedivim, pa je dobio nadimak "Terminator".

- Često sam bio na takmičenjima i bilo je veoma teško održavati vezu sa Tanjom i viđati je. Ali svakog dana smo se čuli preko video poziva, non- stop smo razmenjivali poruke. Nedostajali smo jedno drugom, ali čim bismo uspeli da izdvojimo slobodno vreme, odlazili smo u Istanbul da se vidimo. Kako je bilo veoma teško dobiti vize za Srbiju i Iran, to je bio naš grad za susret, na pola puta od naše dve zemlje - priča Mahdi za Telegraf, a Tanja dodaje:

- Dok je on bio na vrhuncu karijere, ja sam završavala sa tekvondoom i počinjala da radim. To je izazivalo veliki jaz između nas, zbog čega smo se i rastali na godinu i po dana. Ali, veoma je teško nastaviti dalje, kad znate da je neko koga volite tamo negde na drugom kraju sveta.

A onda su odlučili da se još jednom nađu u Istanbulu i "prelome". Mahdi je bez prevelikog razmiljanja spakovao kofere i preselio se u Srbiju.

- Svoju tekvondo karijeru mogu da nastavim bilo gde na svetu, a još jednu Tanju teško da mogu da nađem. Srpske tekvondiste i trenera Dragana Jovića sam poznavao dugi niz godina, pa sam znao da Srbija ima odličan tim. Dali su mi otvorenu priliku da nastavim karijeru ovde i uz podršku moje porodice i razumevanje trenera u Iranu to sam i uradio - objašnjava on.

Da se takmiči za Srbiju, Mahdi ima posebnu motivaciju.

- Moj veliki cilj su Olimpijske igre 2024. i naravno Tanja mi u tome pomaže i zbog toga ću joj uvek biti zahvalan. Dala mi je ogromnu motivaciju. Kad sam povređen, kad sam umoran, kad mi je nešto potrebno, ona bi mi pomogla i dala mi podršku. I zato želim da je učinim srećnom i ponosnom i okačim joj zlato oko vrata posle Olimpijade - nada se ovaj momak.

Osim razlike u godinama, koja je u domu Hodabahši u Beogradu uvek predmet šale, razlike u naciji i veri ovom paru nikad nisu predstavljale problem. I Tanjini i Mahdijevi roditelji, prihvatili su njihovu ljubav bez dileme. Prvi susret sa Tanjinom porodicom prošao je bolje nego što su očekivali.

- Mehdi je vrlo poseban. I ne zato što ja to govorim, nego zato što on ima jednu neverovatnu energiju. I toliko je šarmantan i pozitivan i jako mu je teško odoleti u bilo kakvom smislu. Stalno se smeje, stalno širi tu neku pozitivnu energiju, tako da nije bilo sumnje da li će moji da ga vole ili ne. Niti su ikad imali problem sa tim da li je on iz ove zemlje, one zemlje, ili bilo šta. Momenat kad su njega upoznali, ja mislim da ga je cela porodica obožavala . I naravno, kad on dolazi kuva se za njega, a ne kuva se za mene, nego se kuva ono što on voli. Sa Mehdijevom porodicom se stalno čujemo i pružaju nam neizmernu podršku - otkrila je Tanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs