"ZBOG VERE 12 GODINA NISAM IMALA SE*S": Jogu, razvratni odnos i drogu je zamenila MOLITVOM, a evo kako joj se vratilo

Mnogi momci joj nisu verovali da celu deceniju nije imala odnose

Ljubav
Autor:
"ZBOG VERE 12 GODINA NISAM IMALA SE*S": Jogu, razvratni odnos i drogu je zamenila MOLITVOM, a evo kako joj se vratilo
Džulijet Herera, Foto: preentscreen/Instagram

Džulijet Herera, dvadesetpetogodišnjakinja iz Australije, suočavala se s nevericom mnogih muškaraca koji nisu mogli da poveruju da je provela čitavu deceniju bez intimnih odnosa. Njeno odlučno suzdržavanje od seksualnih kontakata datira od jednog posebnog verskog iskustva koje je doživela tokom svojih putovanja u Indiju. Tamo je imala priliku da se upozna s jednom hrišćanskom ženom koja ju je duboko inspirisala i, kako sama kaže, "prosvetlila".

Pre tog duhovnog iskustva, Džulijet je bila poznata kao "hipi devojka" koja je praktikovala jogu i reiki, i živela je na sasvim drugačiji način. Međutim, njen susret s hrišćanskom osobom je bio prekretnica u njenom životu. Žena je molila za Džulijet i posredovala joj predivno iskustvo povezanosti s Bogom. To je označilo početak njenog duhovnog puta.

"To je bio trenutak kada sam odlučila da prestanem sa upotrebom narkotika, alkoholom i, najvažnije, da se suzdržim od intimnih odnosa. Morala sam potpuno preoblikovati svoj karakter" ispovedila je Džulijet. Njen novi put nije bio lak, ali je bila posvećena svojoj novoj duhovnoj stazi.

Dok je napredovala na svom duhovnom putu, Džulijet se suočavala s izazovima u ljubavnom životu. Mnogi muškarci nisu mogli da prihvate činjenicu da ne želi da se upušta u seksualne odnose. Njeni partneri su je napuštali, a ona je počela postavljati sebi pitanja, dovodeći u sumnju sopstvenu vrednost.

"Kad bih rekla momcima da se suzdržavam od seksa, obično bi me ostavili. Počela sam da se pitam zašto me niko ne čeka, da li nisam dovoljno dobra - prisetila se Džulijet. Dok su godine prolazile, takođe se pitala da li će ikada ponovo naći ljubav i intimnost. Pet godina celibata, osam godina celibata, pa čak i punih deset godina suzdržavanja."

Vremenom su se u njenoj glavi ponovno počele pojavljivati ideje o pronalaženju partnera i iskustvu ljubavi. Konačno, pronašla je dečka, ali se zabrinula hoće li seks nakon dugih 12 godina suzdržavanja biti bolan. Džulijet je stajala pred izazovima svoje dugogodišnje celibatske avanture, ali je i dalje bila posvećena svojoj duhovnoj transformaciji i ličnom razvoju.

Džulijet Herera je iskreno podelila svoje emotivno i intimno iskustvo nakon što je provela čak 12 godina suzdržavajući se od seksualnih odnosa. Iako je imala dečka i bila aktivna u intimnim vezama, Džulijet je priznala da se osećala kao da je ponovo početnica na tom polju.

"Imala sam osećaj kao da sam devica. Konačno imam dečka i aktivna sam, ali trebalo mi je vreme da se naviknem na odnose nakon toliko godina. I dalje se osećam kao devojka koja je tek počela to da radi. Morala sam da tražim instrukcije od prijatelja i gledam sadržaje za odrasle kako bih bila mentalno spremna da sa nekim budem gola", priznala je.

Njen otvoren pristup ovim temama je inspirativan, jer pokazuje da je promena u intimnom životu moguća i da je važno razgovarati o takvim iskustvima bez stida ili predrasuda. Džulijet je podelila da je čak gledala kako njeni prijatelji vežbaju i izvode intimne pokrete, koristeći to kao način da se mentalno pripremi za ponovno bavljenje seksualnim aktivnostima.

Njen iskren pristup i spremnost da podeli svoje izazove u vezi sa povratkom u intimne odnose nakon dugog perioda suzdržavanja pružaju ohrabrenje drugima koji se možda nalaze u sličnoj situaciji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs