KOLIKO TREBA DA TRAJU INTIMNI ODNOSI DA BI SE ZADOVOLJILA OBA PARTNERA? Postoji tačno određeno vreme za savršen užitak

Mnogi su se iznenadili koliko treba da traje prosečan odnos u krevetu

Ljubav
22:10h Autor:
KOLIKO TREBA DA TRAJU INTIMNI ODNOSI DA BI SE ZADOVOLJILA OBA PARTNERA? Postoji tačno određeno vreme za savršen užitak
Seks, Foto: Shutterstock

Ovaj tekst naglašava važnost predigre u seksualnom zadovoljstvu i ističe da parovi ne bi trebali zanemarivati ovu ključnu komponentu intimnih odnosa. Autor poručuje da seksualne aktivnosti ne bi trebalo svoditi na mehanički čin ili brzu akciju, već ih treba obogatiti emocionalnom i fizičkom predigrom.

Žena, Seks, Masturbacija
foto: Shutterstock

Prema stručnjacima, promovisanje produžene predigre trebalo bi biti glavni cilj za parove koji žele poboljšati svoj seksualni život. U tu svrhu, istraživanje provedeno u časopisu "Journal of Sex Research" sugeriše da su žene posebno zainteresirane za predigru koja traje između 11 i 13 minuta, nakon čega sledi seksualni odnos koji traje od 14 do 16 minuta nakon penetracije. Ukupno, to znači da bi seks s predigrom trebao trajati najmanje 25 do 30 minuta.

Partneri, Seks
foto: Profimedia

Ijan Kerner, seksualni i bračni terapeut, naglašava važnost duže predigre kao ključnog elementa u seksualnom zadovoljstvu. Preporučuje parovima da uživaju u produljenoj predigri prije samog čina seksa. Po njegovim rečima, što više vremena posvete predigri, to će razina uzbuđenja biti veća, što olakšava postizanje orgazma i povećava zadovoljstvo oba partnera.

U zaključku, ovaj tekst ističe da seksualni odnosi nisu samo mehanički čin, već su duboko povezani s emocijama i predigrom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs