O NJENOJ IZJAVI DANAS PRIČAJU SVI

OVAKO JE DANICA RISTOVKI GOVORILA O BRAKU: Žena ponekad treba i da zaćuti!

Nakon 42 godine ljubavi, rešili su da stave tačku na brak, a evo kako je Danica nekada pričala o njihovom zajedničkom životu

Ljubav
11:22h Autor:
OVAKO JE DANICA RISTOVKI GOVORILA O BRAKU: Žena ponekad treba i da zaćuti!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Glumica je svojevremeno podelila svoje stavove o tome kako treba da izgleda bračna zajednica, piše Glossy.

Glumački i bračni par Lazar Ristovski (69) i Danica Ristovski (66) rastao se, priznao je glumac u jednom intervjuu.

Bračni par Ristovski, koji ima dvojicu sinova — Petra i Jovana — rešio je da stavi tačku na svoj zajednički život, a Lazar je sada istakao da je "potrošena energija koja ih je držala zajedno".

"Ova tema je za nas teška i ne bi bilo lepo da se razvlačimo po žutoj štampi. Mi smo ipak dva, ako mogu da kažem, velika i dostojanstvena umetnika, koja su došla do kraja zajedničkog puta, koja će posle zvaničnog razvoda nastaviti svoje puteve, a ti putevi će se svakako ponovo preplitati i susretati, ali na jedan drugačiji način. Mi se nismo razišli zbog neke druge žene ili nekog drugog muškarca. Jednostavno smo potrošili energiju koja nas je držala zajedno", objasnio je glumac.

Par se upoznao još tokom studentskih dana, a venčali su se 1980. godine. Mediji su svojevremeno pisali kako je par još na početku ljubavi postigao dogovor da Danica ne snima ljubavne scene, dok je Lazar imao i ovakve scene u svojoj karijeri.

"Upoznali smo se na Akademiji. Bila je to ljubav iz školske klupe. Istina je da je velika lista glumačkih bračnih parova, ali mislim da je taj procenat znatno manji nego, recimo, u svetu doktora. Mada su, na neki način, i glumci doktori. Za dušu", rekao je Lazar jednom prilikom.

Danica Ristovski, Lazar Ristovski
foto: ATA Images / Stefan Tomašević

Kako je Danica jednom istakla, ona nema recept za dug i srećan brak, već da svoje zadovoljstvo u zajednici duguje uzajamnom poštovanju.

"Ne postoji univerzalni recept za očuvanje braka jer su u pitanju ljudi različitih karaktera. Bitni su poštovanje i ljubav", objasnila je svojevremeno glumica.

Ova porodica živela je naizgled idilično u svojoj zemunskoj, a neretko su putovali, između ostalog i u Boku Kotorsku, gde je imaju kuću. Kako je Danica jednom istakla, o svemu su se dogovarali porodično.

"Dogovaram se sa suprugom, sinovima i snahom o svemu. Uvek u dogovoru sa porodicom planiram letovanje u kojem ćemo svi uživati i jedni drugima pružiti radost pre svega", izjavila je glumica.

Ipak, ona je retko pričala o svom braku, a jednom prilikom je otkrila svoj stav da ne treba uvek sve reći po svaku cenu.

"Ako je u pitanju mudrost, žena ponekad treba da zaćuti, ali ne zato što mora. Mislim u pozitivnom smislu, ne samo u negativnom. Nekada treba i prećutati da bi se nešto još bolje rodilo", rekla je Danica pre nekog vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs