Ovakvu ženu svi će napustiti

6 neoprostivih ženskih grešaka: Ovakva dama će ostariti sama!

Neke granice ne treba nikad prelaziti

Ljubav
Autor:
6 neoprostivih ženskih grešaka: Ovakva dama će ostariti sama!
Foto: Shutterstock

Zašto vam veza ili brak ne ide kako treba? Muškarci se menjaju, odlaze, napuštaju vas? Možda konstantno činite neoprostive greške koje niko neće da toleriše i zbog kojih biste na kraju mogle da ostanete potpuno same. Ovo je 6 najčešćih, ali neoprostivih ženskih grešaka!

1. Previše uputstava ili primedbi

Sagledajte svoje ponašanje sa distance. Da li ste i sami umorni od zvocanja partneru od jutra do mraka, bez nekog valjanog razloga? Ili možda mislite da muškarci zaista vole da ih nečemu učite i da im stalno ukazujete na greške ili ono što vi mislite da je greška?

Šta da obuče, šta da jede, kako da troši, kako da vozi... Žene znaju da budu sklone preteranim zahtevima, primedbama, da ne kažemo, nabijanju grešaka na nos. To muškarcima zna da bude izuzetno iritantno. Pokušajte da se stavite u njegovu kožu. Koliko dugo biste vi tolerisali ovakvo ponašanje?

2. Ekstremi

Neke žene su veoma slobodne po pitanju seksa, dok se neke ponašaju gotovo poput kaluđerica. Nijedan od ova dva ekstrema muškaraci ne smatraju pozitivnim. Potpuna sloboda, odnosno "laka dostupnost" može brzo da dosadi, a žena može lako da padne u očima muškarca. Sa druge strane, preterana uzdržanost može da uplaši i odbije partnera; nikad neće biti siguran da li vas seksualno privlači pa će na kraju izgubiti motivaciju i interesovanje. Kao i u svemu drugom, i ovde treba pronaći zlatnu sredinu.

Evo zašto je izuzetno opasno udati se za čoveka nižeg ranga!

foto: Shutterstock

3. Durenje i ćutanje

Žene često veruju da muškarac treba da zna šta je sa njegovom partnerkom, šta želi i kakve emocije su je u svakom trenutku savladale. Ali, muškarci ne umeju da čitaju misli. Umesto da glasno kažu šta im smeta, žene često biraju da ćute i dure se, a time postižu jedino zid nesporazuma i nerazumevanja u vezi, koji se ne ruši lako jednom kada se dobro utvrdi.

4. Pažnja na kašičicu

Mnoge odrasle devojke i žene plaše se da iskažu svoja prava osećanja, plašeći se reakcije muškarca ili verujući da su ta osećanja slabost kojom će muškarac manipulisati. Ako je on takav tip čoveka, odmah ga ostavite, ako nije - slobodno mu dajte pažnju koju zaslužuje i priznajte šta osećate. Muškarci ne podnose foliranje!

5. Ne dozvoljavate mu da govori

Ovo je znak nepoštovanja. Žene znaju čak i da upadaju u rečenicu izjavom: Znam to i bez tebe... Ovakvo ponašanje vređa muškarca, isto kao što bi uvredilo i vas.

6. Ne poštujete sebe

Vrlo često žene sebe ne cene dovoljno i nemaju dovoljno samopouzdanja. Za to postoji mnoštvo razloga, od uzroka iz detinjstva do ranijih neuspešnih veza. Muškarci ne vole nesigurne žene.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs