Horoskop

Kako da se udvarate kojem znaku: Lav želi zabavnu priču, a Jarac akciju

Kada se udvarate Blizancima začinite sve britkim humorom, Devica će ceniti preciznost u komunikaciji, a Škorpija istinu
Zanimljivosti 12.01.2014. - 16:15h
Foto: Shutterstock

Ovan

 

Ovan je vrlo detinjast, kada je komunikacija u pitanju, i vrlo često mu se dešava da se izleti sa nekim izjavama, sa kojima se odrasli baš i ne bi složili, a kamoli izgovorili. Te njihove izjave su vrlo iskrene i nikako nemaju nameru nekog da povrede. Kada komunicirate sa Ovnom, direktan pristup je najbolji način. On može da podnese jačinu istine i preferira kada se i drugi vode tim istim načinom, umesto da okolišaju, kada treba nešto da saopšte.

 

Bik

 

Bik odlično može da čita između redova. Naime, veoma dobro mogu da zamisle kako stvari izgledaju, kako mirišu, kakvog su ukusa i kako zvuče, tako da će vaša poruka biti shvaćena baš kako treba, i pravilno će da oživi u njegovoj mašti. Ukoliko vam je poruka štura sa epitetima, malo je začinite njima, kako biste privukli Bikovu pažnju. Baršunasto, slatko, umiljato, lepršavo… samo su neke od reči koje će sa sigurnošću upaliti njegovu lampicu i usredsrediti pažnju na vas.

 

Blizanci

 

Blizanci veoma cene oštar smisao za humor, tako da uvek dodajte malo humora u svojoj komunikaciji sa njim. Oni vole kompleksnost jezika, ali i dalje žele da čuju malo “začinjenu” verziju. Pripadnici ovog znaka žive, slušaju i pričaju vođeni Šekspirovom izjavom “Sažetost je duša razuma”. Dakle, obavezno obratite pažnju na odabir reči upućenih Blizancu, budite jasni u onome šta želite sa malom inteligentnom dozom humora i on je vaš.

 

Rak

 

Rak uvek oseća i “čita” onaj emocionalni ton vaše poruke, vrlo često dajući mnogo više osećaja i vere vašim rečima, nego što one to zaista izražavaju. Zato je veoma važno da se skoncentrišete pre nego što poželite Raku nešto da saopštite, i da obratite pažnju na svoj ton kojim ćete preneti poruku. Imajte na umu da imejl i SMS nisu najbolji način da privučete Raka, koji radije želi da vidi osobu sa kojom komunicira, kao i da čuje reči.

 

Lav

 

Lav želi da svaka komunikacija bude zabavna, jer je mačka u njemu prirodno sklona da napravi takve napore da bi privukla pažnju. Ne zaboravite da je Lav sklon preterivanju i da će, ponekad, ekstremno povećati ili umanjiti detalje kako bi postigao što bolji dramatični efekat. Dakle, Lavovi su skloni drami, imajte to na umu i budite spremni na to.

 

Devica

 

Devica će veoma ceniti vašu preciznost. Obratite pažnju na dikciju, gramatiku, i dobro birajte reči koje će impresionirati Devicu. Ne zaboravite da je to znak koji i previše pažnje posvećuje detaljima. Devica želi da zna šta je poenta vaše priče, šta se krije iza vaših reči. On je veoma zauzet i često želi brzu, jasnu i detaljnu komunikaciju. Dakle, spremite se da u što kraćem roku, što preciznije, tačnije i jasnije kažete svojoj Devici šta želite.

 

Vaga

 

Vaga se najbolje nosi sa taktičnošću i diplomatijom. Ne morate da komunicirate sa njim na nekom protokolarnom nivou za kraljeve, ali imajte na umu da su mu maniri izuzetno važni. Neka vaša komunikacija odaje poštovanje kao i maniri, i Vaga je vaša.

 

Škorpija

 

Škorpija želi samo neprikosnovenu istinu. Ukoliko Škorpija čuje neku nejasnu poruku, uključiće se njegov alarm. On je izuzetno perceptivan i može da detektuje laž daleko bolje nego poligraf. Dakle, sa Škorpijom samo istina, bez bilo kakvog uvijanja u šareni papir!

 

Strelac

 

Strelac voli opuštenu konverzaciju, tako da slobodno možete preskočiti neke dosadne detalje. Ovaj Vatreni znak više voli da čuje zanimljivu priču nego preciznu i tačnu. Takođe, ne drže mu pažnju neke duge konverzacije (pogotovo dosadne, za njega), te nemojte da se iznenadite i uvredite ukoliko bi radije vreme proveo istražujući u prirodi nego što bi pričao sa vama. U svakom slučaju, vašu priču dobro začinite zanimljivim detaljima, pa makar bili izmišljeni i Strelac je vaš.

 

Jarac

 

Jarac unapred želi da zna koja je svrha vaše priče. Njegov mozak je poslovno orijentisan, tako da ponekad može vrlo profesionalno da gleda na neke privatne stvari. Takođe, Jarac može ponekad da bude rezervisan ukoliko se priča otegne, jer je ovaj znak poprilično zauzet i više voli akciju nego konverzaciju.

 

Vodolija

 

Vodolija će vrlo rado da priča i čavrlja sa vama, vešto će da vodi veselu i inteligentnu konverzaciju koja može, a i ne mora da ima ikakvu poentu. Kreativan i širokouman, Vodolija sa lakoćom podiže konverzaciju na mnogo viši nivo, nivo umetničke forme. Štaviše, ovaj znak je odličan slušalac i može da pronađe način da se poveže sa ljudima, bez obzira koliko i da li ima nešto zajedničko sa sagovornikom.

 

Ribe

 

Ribe su vešte da vode vrlo eteričnu i začinjenu komunikaciju, koja može da bude vrlo zbunjujuća za one koji su pre skloni praktičnom pristupu. Ribe, takođe, mogu da budu vrlo poetične, i to na način gde je tu poetičnost teško pratiti, ali se ne trude da sve to ima nekog smisla. Ukoliko ste poeta u duši, ovakva poetičnost Riba će vas potpuno oduševiti, i takav pristup otvoriće vam vrata ka njemu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...