Obavezno pročitajte

Važna životna lekcija: Nikada se ne izvinjavajte zbog ovih stvari!

Koliko puta ste se danas izvinili? Koliko puta ste nekome rekli "žao mi je"? Koliko puta ste to pomislili? Suviše, kad bolje razmislite, zar ne?

Zanimljivosti
Autor:
Važna životna lekcija: Nikada se ne izvinjavajte zbog ovih stvari!
Foto: Shutterstock

Naravno, važno je da se izvinite kad nekoga nenamerno uvredite, ili kad pogrešite. Ako, recimo, vičete na muškarca kojeg volite jer je zaboravio da je vašoj drugarici rođendan, izvinite se odmah.

Ali... Ima ljudi koji se toliko često izvinjavaju zbog stvari na koje ni na koji način nisu uticali ili zbog stvari zbog kojih NIKAD ne bi trebalo da se izvinjavamo, da toga nisu ni svesni.

Imajući to u vidu, donosimo vam spisak stvari, ponašanja i situacija zbog kojih nikada nikome ne bi trebalo da se izvinjavate.

Psihopata ili sociopata? Stručnjaci otkrivaju kako da ih prepoznate i zaštitite se od njih!

foto: Shutterstock

1. Kad pobedite u jambu. Ili u basketu "jedan na jedan". Ili... Shvatate poentu? Nikad nemojte da se izvinjavate zato što ste dobri u nečemu samo da biste nahranili nečiji ego. Nikad.

2. Kad neko naleti na vas na ulici. Znate, neko vas gurne a vi mahinalno kažete "izvinite" zato što ste pristojni i lepo vaspitani? Prestanite to da radite.

3. Zbog komplikovane porudžbine u restoranu ili kafiću. Vi plaćate. To znači da možete da izaberete da li želite mućenu ili nemućenu kafu. I nema razloga da se zbog toga bilo kome izvinjavate.

4. Zbog toga što vam treba minut - ili pet minuta - ili ceo dan - ili cela nedelja, da razmilsite o važnoj odluci koju treba da donesete. Nemojte dozvoliti da vam bilo ko nabije grižu savesti zbog toga.

5. Zbog večere oko koje ste se "polomili", da bi se ispostavilo da vaši gosti baš ne jedu voćne torte. Ako je to slučaj, trebalo je da se sami potrude i donesu desert.

6. Zbog svog izgleda. Otkad je postalo "pravilo" da u svakom trenutku morate biti savršeno obučeni, isfenirani, našminkani, sa besprekorno nalakiranim noktima i osmehom od uha do uha? Ima i važnijih stvari u životu od toga kako izgledate.

7. Zbog toga što želite da neko vreme provedete nasamo. To je prirodno, važno i zdravo za svakoga od nas - nije sebično.

8. Zbog toga što želite ljubav da vodite u pozi koja je vašem partneru "samo OK", ali je vama jedna od omiljenih.

9. Zbog toga što se ne slažete sa nečijim mišljenjem oko bilo kojeg pitanja. Sve dok svoje stavove iznosite smireno i pristojnim tonom, imate puno pravo da kažete kako vi gledate na neku temu.

10. Zbog toga što plačete. Tačka.

Iskrene, odgovorne i znaju šta žele: Ovo su karakteristike istinski jakih žena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs