Zanimljivo

Kafić u Londonu: Sve je besplatno osim vremena! (VIDEO)

U Londonu je otvoren kafić u kojem je sve besplatno, osim vremena koje provedete tamo. Možete da radite šta hoćete, da jedete, da pijete i da sve dobijete besplatno, ali vam se naplaćuje tri penija minut proveden tamo
Zanimljivosti 10.01.2014. - 20:42h Autor: Svet plus
Foto: Instagram/ Ziferblat

Prvi kafić u kome je sve besplatno, osim vremena koje provedete u njemu, otvoren je u Londonu. Minut provedenog vremena košta tri penija.

 

U pitanju je lanac ruskih kafića "Ziferblat", a ovo je prvi objekat koji je otvoren u Velikoj Britaniji.

 

Ime "Ziferblat" je kovanica iz ruskog i nemačkog jezika, i zapravo označava brojčanik na satu, što u potpunosti opisuje ovakav kafić.

 

Ova originalna ideja primenjuje se tako što gost po ulasku u kafić uzima budilnik i podešava vreme, a alarm se oglašava po njegovom isteku. Vreme nije ograničeno ni minimumom ni maksumom pa je moguće provesti i samo jedan minut i platiti ga tri penija, ili provesti ceo dan, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti.

 

http://www.youtube.com/watch?v=2E0OEIkWZ2o
sami sebe pripreme hranu kakva im odgovara sat vremena ovog zadovoljstva košta jednu funtu i 80 penija

 

Primena ove ideje počela je u Rusiji, gde je u protekle dve godine vlasnik lanca "Ziferblat" Ivan Mitin otvorio deset ovakvih lokala i sada želi da se proširi širom sveta. On kaže da je ideja mnogo bolje prihvaćena i shvaćena u Londonu nego u Rusiji, a podseća svoje goste da mogu da se opuste i dok u njegovom kafiću peru sudove.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...