Otkrivamo vam

Horoskop do 25. septembra: Svi su pogođeni punim Mesecom u Ribama! Neko će ostati bez posla, a neko bez ljubavi!

Ovaj period najviše će uticati na 3 znaka Zodijaka

Zanimljivosti
09:37h Autor:
Horoskop za septembar, Foto: Profimedia

Jednom godišnje pun Mesec, simbol mašte i inspiracije, nađe se u Ribama, a ove godine to će biti 26. avgusta. Njegov uticaj će se osećati do sledećeg punog Meseca, 25. septembra, što se posebno odnosi na Bikove, Rakove i Ribe. Uticaj Meseca je naglašen u Ribama, zbog čega će osobe koje se bave kreativnim zanimanjima, kao što su umetnici, kompozitori, muzičari, plesači, balerine, glumci, režiseri, najviše biti pod blagotvornim uticajem poslednje Mesečeve mene. Ona će kod njih buditi inspiraciju, podstičući ih da stvaraju, kreiraju i da ideje i zamisli iz svoje mašte pretoče u umetnička dela.

 

Osim umetnosti, 12. zodijački znak, predstavlja i institucije zatvorenog tipa, poput bolnica i laboratorija, tako da će se pod uticajem punog Meseca naći i lekari, farmaceuti, naučnici. Takođe, ovaj znak simbolizuje i psihu, zbog čega će osobe koje imaju mentalne poremećaje ili se leče od bolesti zavisnosti biti podložnije promenama raspoloženja, pa će mnogi potražiti pomoć i savet od psihoterapeuta. U prilog tome ide i pozicija Meseca na trećem stepenu Riba, analognom znaku Blizanaca, koji inače simbolizuje mentalno stanje i nervni sistem. Ukoliko stručnjak u svom horoskopu ima Mesec u Biku, Raku ili Ribama, budite sigurni da će biti dovoljno senzibilan i sposoban da vas razume i da vam pomogne.

 

Mesec, koga simbolizuju emocije i duša, u vodenom znaku nasuprot Suncu, koji predvodi ego i volju, u zemljanoj racionalnoj Devici, zaista može da zbuni i one najstabilnije, pa nije poželjno da u prvoj polovini perioda donosite neke važne odluke, jer će vaš razum biti pod uticajem vaših osećanja. Pošto su Mesec i Sunce astrološki simboli očiju, prijaće vam ako budete pravili češće pauze prilikom rada na kompjuteru, još bolje, ako budete mogli da sebi priuštite odmor u nekom parku punom zelenila ili pored reke.

 

San svakog ljubitelja knjiga: Biblioteka kao iz naučno-fantastičnog filma!

foto: Profimedia

Ova faza Zemljinog satelita javlja se kada se Sunce u Devici nađe u opoziciji sa Mesecom u poslednjem zodijačkom znaku, aspektu koji donosi promene raspoloženja, izaziva napetost i podstiče tenziju.

 

Ipak, osim ovog izazovnog aspekta, Mesec će tokom naredne sedmice obrazovati i harmonične aspekte sa tranzitnim Saturnom u Jarcu i tranzitnim Uranom u Biku. Mada su obe planete u retrogradnom hodu, sekstili koje obrazuju sa Mesecom povoljno će uticati na naš emotivni život i odnose sa ženama, bilo da se radi o majci, sestri, tetki, ćerki, baki i sl. Takođe, odnos sa saradnicama, koleginicama, kao i šeficama na poslu biće bolji nego inače, bez obzira na to kog ste pola.

 

Mesečev aspekt sa retrogradnim Saturnom pogoduje Rakovima i Jarčevima, kao i Vodolijama, zbog čega predstavnici ovih znakova mogu da obnove kontakte ili veze sa starim simpatijama. Sekstil između punog Meseca i Urana u prividnom hodu unazad preko znaka Bika, povoljno utiče na partnerske odnose između Bikova i Riba, donoseći im jaka, romantična osećanja i veću dozu sentimentalnosti.

 

Kraj ljubavi ili posla

 

Pun, kao i mlad Mesec, više utiče na žene, s tim da njegova prva faza, mlađak, označava početak, a poslednja završetak nekog posla, ljubavi ili zdravstvenog ciklusa. U ženskom horoskopu Mesec simbolizuje dušu, raspoloženje, trudnoću, materinstvo, kao i značajne ženske osobe u porodici. U horoskopu muškarca, predstavlja njegovu podsvest i tip žene koja mu se dopada.

 

Mesečni horoskop za septembar 2018: Nikad teži period za čak 7 znakova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...