Važno je da znate

Stvari koje nikada ne smete da objavljujete na društvenim mrežama: Možete se naći u neprijatnoj situaciji!

Niko ne treba da zna svaki vaš plan i raspored obaveza, to je previše zalaska u intimu. Budite oprezni s kim delite takve informacije

Zanimljivosti
Autor:
Stvari koje nikada ne smete da objavljujete na društvenim mrežama: Možete se naći u neprijatnoj situaciji!
Foto: Shutterstock

Društvene mreže postale su pravo ogledalo našeg života. Objavljujemo slike s letovanja, slike hrane, novih ljubavi… Ipak, koliko god se to bezazleno činilo, takve stvari vode do raznih neugodnih situacija – od izgubljene prilike za posao do krađe identiteta.

Postoje stvari iz našeg života koje jednostavno nisu za društvene mreže i trebalo bi da ih zadržite samo za sebe. Evo nekoliko stvari koje nikad ne bi trebalo da objavite na društvenim mrežama:

1. Podaci o poslu, kolegama i nadređenima

Iz određenih razloga, zadržite mišljenje o stvarima poslovne prirode za sebe. Nikada ne znate na koji način to vaše kolege ili nadređeni mogu saznati i protumačiti.

2. Svoju intimu

Koliko god bili ljuti u trenutku svađe sa partnerom, ostavite tehnologiju po strani i duboko dišite. Zagarantovano ćete zažaliti ako nekog vremena, kada se strasti smire.

Zbog jedne objave dobija pretnje smrću: Društvene mreže su joj zauvek uništile život!

foto: Profimedia

3. Adresa i lokacija na kojoj se nalazite

Nikad nemojte označiti lokaciju svog doma i naglasiti da ste kod kuće. Isto tako, ako poželite da objavite lokaciju dok ste u nekom restoranu, noćnom klubu ili nekom sličnom mestu, strpite se i to učinite tek kada napustite to mesto. Ovo su jedni od najčešćih povoda za pljačke i napade, verovali ili ne.

4. Dnevni plan i raspored

Niko ne treba da zna svaki vaš plan i raspored obaveza, to je previše zalaska u intimu. Budite oprezni s kim delite takve informacije.

5. Podaci vaše dece

Iz istih razloga zbog kojih ne bi trebalo da objavljujete svoje lične podatke, morate paziti i na privatnost svoje dece. Slike i informacije dece trebalo bi da budu deo privatne arhive, jer je internet podložan različitim tipovima prevara.

6. Nešto što može odati vašu lozinku

Najbolje bi bilo da svoju lozinku zakomplikujete što je više moguće kako bi zaštitili bazu svojih podataka.

Iako smo vrlo prisutni na društvenim mrežama, potrebno je da svoju intimu zadržite u svoja 4 zida.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs