Drastičan potez

Amputirala nogu da bi mogla da nosi štikle: Ne žalim! (VIDEO)

Marija je rođena s deformacijom stopala, pa je uvek i svuda morala da nosi patike dok su njene drugarice išle u štiklama, što ju je navelo da donese drastičnu odluku
Zanimljivosti
12:14h Autor:
Amputirala nogu da bi mogla da nosi štikle: Ne žalim! (VIDEO)
Foto: You Tube/ Print Screen

Marija je rođena s deformacijom stopala, pa je važne situacije u životu morala da obavlja u patikama. Ljubomorna na sve devojke koje su na maturu i venčanja išle u štiklama odlučila je da amputira nogu i stavi protezu kako bi mogla da nosi visoke potpetice.

"Kada su mi rekli da nikada neću moći da nosim štokle i da moram da odustanem od svog sna da se bavim modom bila sam očajna. Specijalista je pogledao u moje lice i predložio mi drugu opciju - amputaciju noge. Moja majka bila je užasnuta", kaže Marija (20), koja je odrasla na Long Ajlendu.

http://www.youtube.com/watch?v=6pr68nsjsx4

Rođena je s deformacijom pa joj jedno stopalo nije bilo dovoljno razvijeno. Kao dete nije imala problema, ali kako nije odmah operisana, problemi su se javili kasnije. Stopalo je s vremenom postalo sve zakrivljenije pa je u školi ćopala zbog čega su ju maltretirali i rugali joj se.

"Oponašali su me i izrugivali se. Učlanila sam se u hokejaški tim i navijačice, ali bol je bio nepodnošljiv. Bilo me toliko sramota da sam odustala od škole pa su me podučavali kod kuće. Najgore mi je bilo što sam na maturu morala u patikama. Odluka o amputaciji bila je najteža koju sam ikada donela i još uvek se budim pitajući se gde mi je noga. Ali, ne žalim. Amputacija mi je dala šansu da imam život kakav sam oduvek želela", kaže Marija.

Iako je prošla nekoliko operacija, stopalo je i dalje bilo problem. Odlučila se za drastičan potez.

"Ključan trenutak je bio kada je moj omiljeni dizajner Aleksandar Mek Kvin ručno izradio dve proteze za bivšu atletičarku Ejmi Malins koja je ostala bez obe noge", kaže Marija.

U junu 2009. amputirali su joj levu nogu. Nekoliko meseci kasnije od majke je za Božić dobila svoj prvi par potpetica. Sada se bavi dizajnom cipela i odeće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs