LAŽAN ŽIVOT

Blogerka pokazala kako se manipuliše na Instagramu: Izmislila je priču u koju je čak i njena mama poverovala!

Niko nije primetio da nešto nije u redu, čak ni njena majka.

Zanimljivosti
11:38h Autor:
Blogerka pokazala kako se manipuliše na Instagramu: Izmislila je priču u koju je čak i njena mama poverovala!
Foto: Profimedia

Blogerka Kerolin Strič odlučila je da napravi eksperiment kako bi ljudima dokazala koliko se putem društvenih mreža može manipulisati i stvarati pogrešnu sliku o sebi.

Odlučila je da svojih 189.000 pratilaca prevari kako joj je 22. rođendan i kako ga proslavlja putovanjem u Kaliforniju.

"Danas ću da legnem rano. Sutra letim i vraćam se u ponedeljak", napisala je uz besprekornu sliku na kojoj leži u krevetu.

Obogatila se tvrdeći da je izlečila rak svojim receptima: Blogerka (25) na stubu srama, sve je izmislila!

Narednog dana Strič je objavila fotografiju na kojoj je navodno ispred dvorca uspavane lepotice, na kojoj nema ni jedne osobe osim nje i pokupila 18.000 lajkova.

"Došla sam u Kaliforniju. Tu sam ispred dvorca uspavane lepotice, moj ludi poklon meni za 22. rođendan. Sutra ću se vratiti kući i biće kao da se nikada nije desilo. Stalno govorim sebi: Nekako je zanimljivo uraditi nemoguće. Život je ono što napraviš", napisala je.

Jednostavnost i udobnost: Blogerka sa sjajnim smislom za modu (FOTO)

Ono što je razočaralo njene pratioce je da ona nikada nije bila u Diznilendu, ali i to da ona nema 22 nego 32 godine. Da bi ih naterala da poveruju u njenu obmanu, oslonila se isključivo na fotošop i editorske sposobnosti kako bi prevarila pratioce. Na svom blogu priznala je da je "hakovala" sopstveni "Instagram" i da je izmislila priču u kojoj njeno mlađe i savršeno "ja" leti u Diznilend na jedan dan, i nekako uspeva da se slika potpuno sama ispred dvorca.

Kerolin Strič je priznala da je na ovu ideju došla kada je skinula aplikaciju i okačila krajnje obrađenu fotografiju na Fejsbuk, a da niko nije primetio, čak ni njena majka. Shvatila je koliko su društvene mreže nerealne, kada je uspela da prevari hiljade pratilaca, koji su poverovali da je 10 godina mlađa i da je u Diznilendu. Kako je rekla, to je zato što je Instagram vrlo dobar u "bežanju od stvarnosti i inspirativan".

Kako je obična žena postala najuticajnija Francuskinja: Od ove dame možete mnogo da naučite! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs