Ćutanje je zlato

Jezik za zube: Ove 4 stvari se ne pričaju, nikad i nikom!

Ne pričajte okolo i svima o svom dobročinstvu, nije to poenta dobrog dela

Zanimljivosti 29.12.2017. - 12:49h Autor: webtribune.rs
Foto: Profimedia

Lepo je da imate planove, da ste ushićeni i želite da svoju sreću sa svima podelite, ali stari mudraci savetuju da takve stvari, kao što su vaši planovi za budućnost ne treba nikome govoriti pa čak ni najbližima…

Obavezno pročitajte! Zašto nikada nikome ne treba otkrivati svoje planove i želje: Razlog je prost!
 

1. O planovima za budućnost treba da se ćuti dok ne postanu istina. Dosta naših ideja imaju slaba mesta po kojima im se može naneti udarac i tako se mogu lako razrušiti. Zato čvrsto radite na njihovom ostvarenju i budite strpljivi dok se sve ne ostvari onako kako ste zamišljali. Strpljenje je jedna jako vredna osobina i čini se da je sve ređa u našem okruženju.

 

2. Ne pričajte okolo i svima o svom dobročinstvu. Ako ste učinili neku dobru stvar nemojte ići okolo i svima govoriti kako ste vi bili dobri. Ne valja biti previše ponosan i hvalisav, što je jedan od većih grehova i zato pazite šta i kako pričate.

 

Tišina je ponekad najglasniji odgovor: 18 Dalaj Laminih pravila za dobar život!

foto: Shutterstock

3. Ono o čemu takođe ne trebalo da pričati jesu vaši porodični problemi i uopšte o vaši lični problemi. Zapamtite - što manje govorite o svojim problemima u porodici, time će ona postati jača i stabilnija!

 

4. Ako i čujete neki trač ili ogovaranja ili ste pak svakodnevno u takvom okruženju koje voli da širi i razglaba o tračevima, vi to ne činite, ne budite isti kao drugi i neka se s vama to širenje zaustavi. Kaže se da čovek koji dolazi kući i prepričava gluposti i tračeve koje je čuo tokom dana ni po čemu se ne razlikuje od čoveka koji je ušao u kuću i nije skinuo cipele.

 

Rešite se ovih 30 stvari: Samo tako ćete biti uspešniji i srećniji u Novoj godini!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...