Nostradamusova proročanstva pogrešno tumačena: Napisana na 4 jezika i u stihovima

Na današnji dan rođen je jedan od najpoznatijih proroka Nostradamus, koji je za sledeću godinu predvideo neke velike katastrofe.

Zanimljivosti
13:16h Autor:
Nostradamusova proročanstva pogrešno tumačena: Napisana na 4 jezika i u stihovima
Foto: Profimedia

Nostradamus je svoje proročanstvo objavio u knjizi i to u stihovima, ali pojedini stihovi su bili pisani na čak četiri jezika i u stihovima.

To je bilo plodno tle za naredne decenije u kojima su njegova proročanstva pogrešno tumačena kako god je kome odgovaralo.

Zbog toga nijedno od njih ne možemo povezati sa godinama koje tek dolaze iz razloga što su neprecizna i dvosmislena.

Nostradamus je rođen kao Mišel de Notr Dam 14. decembra 1503. godine u mestu Sent Remi de Provans u Francuskoj pokrajini Provansa. Bio je francuski lekar, astrolog i navodni prorok. Njegova knjiga "Proročanstva" izdata je u milione primeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava ikad štampana. Prvo izdanje se pojavilo 1555. godine i od dana kada je objavljena, privukla je mnogo pažnje u svetskoj javnosti.

Tvrdilo se da je Nostradamus proricao događaje tako što je sipao vodu u činiju , a onda je dugo posmatrao, nakon čega su mu se javljale vizije budućih događaja.Proročanstva je pisao u stihovima i u malo "zavijnoj" formi u strahu da ga ne optuže za veštičarenje, zbog koga se u to vreme išlo na lomaču. Od toga je delom spašen zato što je bio miljenik Katarine Mediče, poznate po sklonosti ka okultnom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs