Domaćice širom Srbije su jesen rezervisale za spremanje zimnice, a evo koje stvari morate da nabavite pre pripreme, piše Lepa & srećna.
1. Livena tučana i bakarna šerpa su savršene za pripremu zimnice, naročito džema. U njima se toplota ravnomernije raspoređuje nego u šerpama od nerđajućeg čelika i manji je rizik da će džem zagoreti. Široka, plitka šerpa je obavezna.
Kisela peglana paprika: Zimnica iz bakinog kuvara!
2. Za kuvanje zimnice koristite drvene varjače za mešanje, ali važno je da nabavite specijalnu dugačku varjaču - sa najdužom drškom - jer ćete lakše mešati džem ili ajvar i izbeći opekotine po rukama.
3. Savršen izum za pripremu zimnice jeste levak za tegle koji možete kupati u prodavnicama plastike. Širi od običnog, ovaj levak olakšava sipanje zimnice, a tegle ostaju spolja čiste.