Da li se usuđujete?

Najprecizniji test ličnosti: Metod iz 2. svetskog rata, 100 % tačno procenjuje osobu!

Neke kompanije na Zapadu prilikom zapošljavanja i dalje koriste baš ovaj test

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Majers-Brigs test je napravljen tokom Drugog svetskog rata kako bi pomogao ženama da lakše nađu posao i zamene muškarce koji su otišli da se bore.

Nakon odgovaranja na nekoliko pitanja, dobile bi kratak izveštaj prema kome su nalazile najbolji posao za njih. Neke kompanije na Zapadu i dalje koriste prilikom selekcije potencijalnih kandidata.

Test se sastoji od 4 pitanja i 2 ponuđena odgovora, između kojih morate da birate jedan, zapisujući slovo koje se nalazi na kraju ponuđenog odgovora na papir. Na kraju ćete dobiti formulu od četiri slova, koja će vam dati precizan opis vaše ličnosti.

Počnimo:

1. Vi ste potpuno iscrpljeni jer vam je nedelja bila predugačka i užasna. Kako ćete provesti vikend?

- Pozvaću prijatelje i pitati ih za planove. Čuo/la sam da se otvorio novi restoran /nova komedija se prikazuje u bioskopu. Trebalo bi da isplaniramo zajednički izlazak. (E)

- Ugasiću zvono na telefonu i ostaću kod kuće. Pogledaću novu epizodu omiljene serije, igrati karte ili čitati.. (I)

2. Koji od ova dva opisa najviše liči na vas?

- Najvažnija stvar za mene je ono što se dešava sada i odmah. Pristupam realnim situacijama i obraćam pažnju na detalje. (S)

- Činjenice su dosadne. Volim da sanjarim i da maštam o budućim događajima. Oslanjam se više na intuiciju nego na informaciju. (N)

Točak života, najkraći test ličnosti: Ovako psiholozi procenjuju ljude za jedan minut! (FOTO)

foto: Shutterstock

3. Konkurencija vašeg sadašnjeg poslodavca želi da vas namami da pređete kod njih. U nedoumici ste jer je plata tamo mnogo viša, ali su ovde kolege sjajne. Štaviše, direktor vašeg odeljenja vam je rekao da će vas preporučiti šefovima kada se penzioniše. Kako ćete da donesete odluku?

- Prikupiću sve dostupne informacije o konkurenciji, pitaću mog HR-a za savet i nacrtaću grafikon o svim manama i prednostima. U ovakvim slučajevima je važno pažljivo meriti. (T)

- Poslušaću osećanja, ja uvek slušam svoje srce. (F)

4. Samo dve nedelje je ostalo do venčanja vašeg najboljeg prijatelja. Kako idu pripreme?

- Pre mesec dana ste izabrali saksofonistu koji će svirati na venčanju. Sakupili ste sve vaše najlepše slike koje će se prikazivati na video bimu. Volite da budete pripremljeni. (J)

- Zašto se pripremati? Uživaćete na zabavi. Improvizovaćete svadbeni govor, a najbolje stvari se dešavaju spontano. (P)

Potražite svoju kombinaciju slova među rešenjima na sledećoj strani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...