Staro verovanje

Rođeni u novembru su pravi veseljaci: Roždanik otkriva šta im je sudbina namenila!

Naš narod je još pre 200 godina imao svoj način proricanja sudbine. Proricao je sudbinu prema mesecima rođenja neke osobe. To proricanje se naziva "Roždanik"

Zanimljivosti
20:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Za razliku od horoskopa koji je čovekovu sudbinu određuje prema zvezdama, naš narod je još pre 200 godina imao svoj način proricanja sudbine. Proricao je sudbinu prema mesecima rođenja neke osobe. To proricanje se naziva "Roždanik", a to je u stvari horoskop, samo ispričan prostim narodnim jezikom.

 

Ako je verovati našim starima i Roždaniku, osobe rođene u novembru, u zavisnosti kog su pola, očekuje ovakva sudbina:

foto: Shutterstock

U grudenu, kako se nekada zvao novembar ima čak devet krsnih slava, pa ga narod vezuje za proslave i veselje. Ipak, zima počinje, a izreka kaže: "Što zima pre počne da besni, to pre izbesni". Slavski mesec rađa veseljake i dobričine, zabavljače u društvu.

 

Ko se pod ovim znakom rodi biće razuman, pametan i pravdoljubiv, očiju crnih, krasnorečiv i gibak u mišicama. Imaće često glavobolju. Znak rođenja imaće na grudima ili na čelu, biće sklon ka svakom dobročinstvu.

 

Istinit je, dobar govornik i ima meku kosu i dobru volju. Brzo plane, a još brže se smiri. Veseljak je i zabavljač u društvu, a kada mu neko poveri nekakvu tajnu ume da je čuva. Sa braćom ili rođacima će se terati i suditi, a za drugoga bi i glavu svoju založio. Od roditelja će dobiti imanje i biće imućan.

 

Mesečni horoskop za novembar 2017: Prognoze nisu dobre, jedan znak srlja pravo u propast!

foto: Shutterstock

Sudbina njegovog bića je mesec novembar, i zato u ovome mesecu imaće svaku sreću. U decembru šta god bude počeo na dobro će izaći. Ženski rod vrlo rado ima i ljubi ali sve časno i pošteno. Ženiće se dva puta, no sa prvom (ženom) neće imati dece. Putovaće po stranim zemljama i biće od svoga oca na dobar put izveden. Bolovaće od očiju i zuba. Ako preživi 28. doživeće i 77. godinu. Sudbina smrti njegove je mesec april, kada se treba čuvati od drveta.

foto: Shutterstock

Devojka rođena u ovo doba biće prava, duge kose, očiju plavih, obrve smeđe imaće. Uzeće dobroga muža, a treba da se čuva od besnog psa i zle žene. Padaće sa visine, u glavu biće ranjena, no neće umreti. Udavaće se samo jedanput, ali će imati dosta dece i to možda i blizance. Zbog muža će u žalost padati, ali će opet sama sebe iz nevolje izvući i na pravi put dovesti. Jedno od njene dece će je ražalostiti i dosta toga na žao učiniti. Preinačenje njenoga života biće u 8, 11. i 22. godini, što ako preživi, živeće do 76. godine. Bolovaće od grudnih bolesti, glavobolje i kostobolje.

 

Veliki jesenji horoskop za 2017: Precizna prognoza za svaki znak!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs