Millenial pink manija zahvatila je čak i gastro područje pa smo dobili ružičastu tekilu i džin, između ostalog. A proizvođač jedne od najkvalitetnijih belgijskih čokolada na svetu, Callebaut, otkrio je možda i najukusnijeg predstavnika ovog trenda – ružičastu čokoladu.
Najukusnija čokolada koju možete napraviti kod kuće: Vaša deca i vi ćete je obožavati! (FOTO)
RUŽIČASTA ČOKOLADA
Uz crnu, mlečnu i belu, čini se da bismo uskoro mogli degustirati i novu vrstu.
Ružičasta čokolada službeno se zove Ruby i dolazi od istoimene vrste kakao zrna. Specifična boja dobijena je posebnim postupkom procesiranja zrna bez dodavanja veštačkih ukusa i boje.
Kažu da ukus donosi ukuse bobičastog voća i posebnu glatkoću kakva se ne oseća kod ostalih vrsta čokolade.
Ruby je svečano predstavljena u Šangaju ovih dana, a mi se nadamo da će se uskoro proširiti po tržištu.